Slik var det å være på juleshopping i Bergens kjøpesentre i går ettermiddag.

Før helgen var det mange som etterlyste kjøpefesten. I går, bare to dager før julen ringes inn, syntes det som om festen var i gang for fullt.

— Ja, dagen i dag har virkelig vært en stordag, sier senterleder på Bergen Storsenter Ingunn B. Hansen fornøyd når BT ber om en oppsummering.

— Forrige uke var ikke helt på høyden. Vi hadde faktisk litt nedgang. Men avslutningen på årets julehandel ser ut til å bli bra. Nå selges de dyre presangene, for nå kommer alle mennene. De handler dyrt, sier hun.

Også frisørene i frisørsalongen De Capo i annen etasje i senteret har det travelt.

— Vi har hatt mange som bare har droppet innom for å få stelt håret til jul nå i dag. Mange av dem har vi ikke kunnet gi time før i morgen, sier daglig leder Ole Bartnes.

Lenger inne i salongen sitter Lene Handeland fra Askøy. Hun får stelt håret sitt av frisør Ann Katrina Bergsnes.

— Jeg er nesten ferdig til jul. Nå står det bare igjen en liten runde for å kjøpe noen små presanger, sier hun mens julefrisyren gjøres ferdig.

Også i Lagunen var det godlyd i kassaapparatene i går. Senterleder Knut Eliassen kan melde om rekordhandel i forrige uke. Da ble det handlet for i underkant av 70 millioner kroner.

Dagen i går var også bra. Eliassen har ikke nøyaktig oversikt over omsetningen, men trolig lå den på mellom 10 og 15 millioner kroner.

Allerede tidlig i går formiddag, begynte bilkøene å tette seg til i området rundt Rådalen. Men senterlederen forsikrer om at det aldri var noe problem å få parkert.

— I alt har vi 1500 parkeringsplasser knyttet til handleområdet i Laguneparken. Ennå har det ikke skjedd at det har vært umulig å oppdrive parkeringsplasser hos oss, sier han.

Men Eliassen synes likevel ikke at trafikken var unormalt stor 22. desember til å være. Dagen før lille julaften er alltid en av de beste handledagene i året.

Og til dem som ennå ikke har handlet alt - og helst vil unngå kø

— Start tidlig julaften. Da er det som regel stille, sier senterlederen.

FINPUSS: Lene Handeland tok juleklippen hos De Capo i Bergen Storsenter før hun kjøpte de siste presangene i går kveld. Det er Ann Katrina Bergsnes som steller håret hennes.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ