Klokken 17.00 lørdag kveld var fortsatt riksvei 7 over Hardangervidda, Vikafjellet og Aurland/Hol stengt.

Nattestengt

— Kolonnekjøring over Aurland/Hol fra klokken18.15 lørdag kveld. Fjellet har vært stengt mellom Nilsegard og Øyestøl. Første kolonne går fra Øyestøl. Fra klokken 22.00 vil veien over fjellet uansett bli helt stengt, sier vaktoperatør Ove Amundsen i Statens vegvesen.

Sjekk de siste veimeldingene her.

- Åpner trolig for kolonnekjøring

Hardangervidda har vært stengt i tre dager.

— Vi vil vurdere å åpne riksvei 7 over Hardangervidda i løpet av kvelden/natten. De har et stort arbeid å rydde foran seg i kveld med å veien for snø, så det er vanskelig å si noe sikkert. Søndag kveld tyder værmeldingen på at været skrur seg til igjen, så da må en regne med flere stengninger, sier Amundsen.

Statens vegvesen melder at Hardangervidda trolig blir åpnet for kolonnekjøring klokken 22.30 lørdag kveld.

Her kan du sjekke værmeldingen der du er eller skal.

Vikafjellet stengt

Trafikken mellom øst og vest, deler seg nå ved Borlaug. Der kan du enten kjøre over Hemsedal eller over Filefjell.

  • På E 16 over Filefjell er det snø— og isdekke. Klokken 14:54 var det to minusgrader, laber bris og oppholdsvær
  • På riksvei 50 over Hemsedalsfjellet er det snø- og isdekke. Klokken 14:00 var det 0 grader, stille og oppholdsvær. Fjellet er stengt mellom Nilsegard og Øyestøl.
  • E 134 over Haukeli er det manuell dirigering og nedsatt hastighet til 50 km/t. Europaveien kan bli stengt i perioder på inntil 30 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid. Det skal foregå mandag til torsdag fra klokken 20:00 til 06:00.
  • Riksvei 15 over Strynefjellet. Snø- og isdekke. Klokken 13:30 var det fire miniusgrader, laber bris og lette snøbyger.