Statens vegvesen melder at rasteplassen til broen har hatt godt besøk i den første delen av sommeren. Turistene kommer med bil, bobiler og turistbusser, skriver de på sin hjemmeside.

— Det er kjempe kjekt

KØ: I kø for å se utsikten mot Hardangerbrua.
Geir Brekke/Statens vegvesen

Turistene bruker rasteplassen og utsiktspunktet på rasteplassen for å se på Hardangerbrua og ta bilde av broen og fjordlandskapet.— Vi synes det er kjempekjekt at folk tar seg tid til å stoppe og at de setter pris på det vi har bygget, sier prosjektleder for Hardangerbrua, Bente Johnsen Aase til BT.

— Vi hadde et håp om at Hardangerbrua skulle bli en turistattraksjon og har blant annet lagt stor vekt på arkitekturen. Vi har også laget et utkikkspunkt og en rasteplass, samt en sykkelvei, legger hun til.

Gangvei over broen

Statens vegvesen viser til at de som tar seg tid til en lengre stopp kan la bilen stå og bruke gang- og sykkelveien til å krysse broen. Rasteplassen, med parkering, ligger på Bu, på sørsiden av fjorden. Og i Vallavik, på nordsiden av fjorden, er det en romslig snuplass for busser.

— For turbussene gir dette mulighet til å sette av passasjerene på den ene siden av fjorden og plukke dem opp på andre siden, sier kommunikasjonsrådgiver Geir Brekke.

— Det har vært stor interesse for broen og det er fullt på rasteplassen med både biler og busser. Folk tar også turen ned til utkikkspunktet, mens andre nyter maten på rasteplassen, supplerer Aase.

Restarbeid

Det pågår spyling og maling under Hardangerbrua frem til 15. august. Dermed er det for tiden anleggsbiler og maskiner på en liten del av gang- og sykkelveien.

— Men dette skal ikke være til hinder for syklister og turgåere over broen, sier Aase.

Aase sier at Hardanger er et kjent reisemål og at det nå er enklere å ta seg rundt på grunn av broen.

— Vi hadde som et lite mål at turistene skulle ta seg tid her. Man hva dette vil ha å si for trafikken over broen, må tiden vise.