I løpet av påsken var det seks innbrudd og grove tyveri i Hardanger. Muligens er det de samme som står bak.

Verst gikk det ut over Ole-Johnny Gule, som ble frastjålet gressklippere for cirka 150.000 kroner. Det skjedde under et innbrudd hos Gule's Mek. og landbruksverkstad natt til 10. april.

Varslet

— Alarmen gikk hjemme hos meg, jeg sto opp og så to menn inne på området vårt. De forsynte seg av gressklippere og fraktet de bort på vår tilhenger. Deretter så jeg de kjørte de i retning Voss. Rart de ikke ble tatt, sier han.

— Skjer det igjen, følger jeg etter og varsler politiet hvor de kjører, legger han til.

Politiet opplyser at operasjonssentralen i Hordaland og nærliggende politi ble varslet om tyveriet.

Bergen involvert

— Vi har ingen mistenkte. Hvorvidt det er de samme som står bak et eller flere av innbruddene, er for tidlig å si, sier Andor Helgheim, politioverbetjent ved Kvam og Samnanger lensmannskontor.

Kollegene i Bergen som arbeider med mobile vinningskriminelle har bistått i saken.

— Vi vet ikke om det er omreisende som har organisert dette, sier Jetmund Bjørdal.

Startet Langfredag

Det var natt til langfredag det første innbruddet skjedde.

6. april: Kl. 01.00 brøt to personer seg inn på Framnes vidaregåande skule i Vikøy. De ble overrasket av ungdommer som bodde på internatet, og forsvant i en mørk stasjonsvogn i retning Tørrvikbygd.

7. april: Natt til Påskeaften brøt noen seg inn i Kvam Auto i Norheimsund, trolig for å komme inn i Tides lokaler som ligger like ved. Et mindre pengebeløp og drikkevarer ble stjålet fra Tide. Sannsynligvis skulle drikkevarene leveres til privatpersoner, ettersom Tide har oppdrag for Bring.

15.000 i kontanter

9. april: Natt til 2. påskedag var det innbrudd på XY-stasjonen i Strandebarm. Alarmen utløst 05.15. En bil ble observert utenfor stasjonen, muligens en mørk stasjonsvogn. Usikkert hva som ble stjålet.

9. april: Innbruddsforsøk hos Mo Sport i Norheimsund. Alarmen utløst, to personer sett, forlot stedet, muligens i en mørk bil.

10.april: Innbrudd hos Gule's Mek. og landbruksverkstad i Norheimsund. Alarmen utløst kl. 03.00. En henger med firmaets gule logo stjålet. På den ble det fraktet bort tre plentraktorer, en snøfreser med belte, flere nye gressklippere innpakket i papp og en betongblandemaskin. To personer i en stasjonsvogn kjørte med tilhengeren i retning Voss. Hengeren har registreringsnummer TF 7374. 10. april: Innbrudd hos rørlegger Nils Aksnes & Co i Norheimsund kl. 07.17. 15.000 kroner stjålet fra pengeskap, samt VVS-armatur og såpedispensere.

— Vi er svært interessert i tips fra publikum, sier Andor Helgheim.

Han ber folk ringe Kvam og Samnanger lensmannskontor på 56553500.