En av aksjonistene, Synnøve Kvamme, sier til bt.no at hun er fornøyd med at Nordhordland tingrett satte boten ned til 10.000 kroner, mens aktors påstand var 12.000 kroner. Rabatten blir imidlertid mindre, for hver av aksjonistene er dømt til å betale sakskostnader. De som har inntekt må betale 2000 kr, mens de andre må ut med en tusenlapp..

Dommen lyder på bot eller subsidiært 20 dager i fengsel. En av de andre som ble dømt, Jonas Tjeldflaat, sier at de dømt sannsynligvis ikke vil betale boten.

— Vi vil heller gå i fengsel, sier Tjeldflaat.

— Jeg har ikke ikke formue eller eiendom, så da blir det fengsel. Jeg blir da en politisk fange for grunnen er jo at jeg prøver å hindre en utvikling som er ulovlig, og vi har lagt frem bevis for det i rettssalen. Jeg synes det er urettferdig at jeg skal straffes for dette, sier hun.

Synnøve Kvamme har profilert motstanden mot mastene i Hardanger i seks år. Hun kommer ikke til å betale boten og regner med å tilbringe 20 dager bak murene. Det synes hun det er verdt.

— Vi vil vurdere midlertidig forføyning, der vi krever at Statnett innstiller utbyggingen til vedtaket har gått gjennom rettssystemet. Det kan koste veldig mye penger, men er absolutt verdt et forsøk, sier Synnøve Kvamme, en av de mest profilerte Hardanger-aksjonistene.