Lørdag kveld fikk en privat fest i Klovneland i Arenum en tragisk utgang. En 38 år gammel mann falt ned fra en trapes — som vanligvis er forbeholdt profesjonelle utøvere. Han falt fem meter ned, rett i betongen. Hvis han overlever er han heldig. Legene kan ikke si om han får varige men. Nå reagerer festdeltakere på det de mener er ansvarsfraskrivelse av daglig leder i Klovneland, Kenneth Nilsen

— Til avisen fremstiller han det som vår venn snek seg opp i trapesen. Sannheten er at daglig leder oppfordret flere av gjestene til å prøve utstyret, sier Gry Øvsttun.

- Så at gjestene prøvde

— Kenneth Nilsen ville få litt fart i folk. Derfor skulle alle de tretti gjestene prøve rodeoen og hoppeslottet. Så sa han at han hadde en enda større utfordring, nemlig trapesen, forteller Gry.

Hun sto nede på gulvet med sin venninne Sølvi Bjørnevoll og Kenneth Nilsen. Flere gjester gikk opp på et høyt platå, for deretter å kaste seg ut i trapesen.

— Jeg reagerte, fordi det ikke var noen form for sikkerhet. Kenneth Nilsen bare sa jeg måtte holde godt fast. Men det er jo betonggulv. Hvis man faller ned er man jo ødelagt, innvendte jeg. Da svarte han at hvis vi falt skulle han komme å besøke oss på Haukeland, forteller Øvsttun. For både henne og Bjørnevoll var det uaktuelt å gå opp i trapesen. Hun mener det er feil at Kenneth Nilsen i ettertid hevder han ikke visste hva som skjedde.

Falt ned på betonggulv

Odd Steinar Harkestad var oppe i trapesen før 38-åringen som falt ned.

Harkestad sto på betongen og så kameraten falle.

Da hadde Øvsttun og Bjørnevoll satt seg ved bordet litt lenger borte. Kort tid etter hørte de et fall.

— Vi så på hverandre og skjønte med en gang hva som hadde skjedd, forteller de.

38-åringen tippet bakover under det sterke presset. Et vitne forteller at han sank sammen og falt baklengs, i en slags salto, før han havnet i veggen, og deretter i betonggulvet. Politiet anslår fallet var på om lag 5 meter.

— Jeg ropte: Puster han, puster han? Men ingen svarte, sier Øvsttun.

Blod rant ut av hodet til mannen. Han fikk hjelp av en sykepleier blant gjestene - og ble deretter raskt sendt med ambulanse. En arbeidskamerat ble med i bilen.

Klovneland-sjef Kenneth Nilsen ville fortsette festen.

- Utrolig respektløst

— Han sa han håpet ulykken ikke ville legge en demper på festen. Så spurte han om de som ville gå hjem kunne rekke en hånd i været. Jeg synes det var så utrolig respektløst. Der har vår venn blitt sendt til sykehus, så vil han fortsette festen, sier Bjørnevoll.

Harkestad ble med på sykehuset, men kom senere tilbake for å hente tingene sine. Han bekrefter at festen fremdeles var i full gang.

— Til avisen sier Nilsen at den skadde har benyttet seg av tilgjengelig utstyr uten at han hadde kontroll. Det er feil. Nilsen oppfordret oss til å prøve utstyret og han så på at folk prøvde trapesen. Han var smertelig klar over hva som foregikk, mener Gry Øvsttun.

KRITISK: Sølvi Bjørnevoll (til høyre) og Gry Øvsttun reagerer sterkt på at daglig leder i Klovneland lørdag kveld oppfordret festdeltekere til å prøve den livsfarlige trapesen. En 38-årig mann ble svært hardt skadet etter fall fra trapesen. (Foto: Ørjan Deisz)