I dag la Samfedelsdepartementet ut de nye anbudene på drift av flyrutene på kortbanenettet fra 1. april 2003 til 31. mars 2003.

Widerøe flagger at selskapet vil legge inn anbud på alle de 20 ulike anbudene fordelt på 15 forskjellige ruteområder på kortbanenettet.

Coast Air henger med

Også Coast Air, som for tre år siden overraskende sikret seg konsesjonen på flyrutene fra Florø til henholdsvis Bergen og Oslo, akter å henge med i konkurransen.

— Vi vil studere anbudspapirene før vi sier noe om hva vi kommer til å søke. Men Florørutene, som går bedre og bedre, vil vi gjerne beholde, sier daglig leder i Coast Air, Asbjørn Utne til bt.no.

Tre ruteområder i vest

Kortbanenettet på Vestlandet er delt inn i tre forskjellige ruteområder. Flyrutene mellom Florø, Bergen og Oslo er ett ruteområde. Rutene mellom Førde og Bergen og Oslo et annet, mens det tredje er satt sammen av rutene mellom Bergen og Oslo og Sogndal, og rutenettet som også knytter kortbaneflyplassene i Sandane og Ørsta/Volda til Bergen og Oslo.

Samferdselsdepartementet opplyser at flyselskaper med godkjent driftslisens fra hele EU og EØS-området kan delta i anbudene. Søknadsfristen er satt til 14. juli, mens valg av flyselskap til de ulike rutene vil tidligst være klart 19. august.