Det bekreftes av fylkesleder Geir Kjell Andersland i Hordaland Venstre.

— For noen dager siden fikk jeg dessverre dette budskapet. Det er mottatt med stor sorg i Venstre, sier Andersland til Bergensavisen.

Hove var vararepresentant til Stortinget fra Hordaland fra 1997 til 2005. I årene mellom 1997 og 2000 møtte han som fast vara for Lars Sponheim på Stortinget.

Hove ble 65 år gammel. Han var leder for offentlighetslovutvalget som i 2003 ga innstillingen som danner grunnlaget for den nåværende offentlighetsloven.

Venstre har på sine nettsider skrevet lagt ut et minneord til Hove, signert partileder Trine Skei Grande, Geir Kjell Andersland, Bergen Venstre-leder Stian Skår Ludvigsen og stortingsrepresentant Terje Breivik.

Blant annet fremheves Hoves medmenneskelige varme og omsorg.

«Alle vi som har hatt gleden av å oppleve organisasjonsmennesket Harald, i tillegg til politikeren, fikk også nyte godt av hans medmenneskelige varme og omsorg», skriver de i minneordet.

Hove pekes på som en nøkkelperson i Venstres retur til Stortinget på 90-tallet,

«Harald spilte en uvurderlig rolle som sentral rådgiver og aktør før, under og etter valgkampen 1993. Resultatet ble et tidsskille i norsk politikk: Norges eldste parti ble igjen representert på Stortinget etter to perioder utenfor.», skriver partiet.

Harald Hove bisettes fra Nygård kirke torsdag 31. juli, i følge partiet.