15. juni møter han på Fagernes for å sone de 30 dagene han fikk for å ha kjørt i pillerus. Sannelig på tide, mener bibelskoleeleven fra Sotra.

— Det er veldig frustrerende å måtte vente så lenge. Man kan ikke planlegge fremtiden sin, sier Glesnes.

— Jeg er heldig som har en kort dom å sone, og som kan bruke ferien. Det kan ikke de som skal sone både to- og tre måneder. Da risikerer de å miste jobben. Det sliter også på familielivet å ha en usonet fengselsstraff hengende over seg, mener Sotra-mannen.

Glesnes levde et turbulent liv i mange år, og har god erfaring fra livet bak murene. Nå har han tatt et oppgjør med seg selv, og startet på nytt.

— Jeg skal ta straffen, selvsagt skal jeg det, men at jeg må vente så lenge er veldig uheldig. Heldigvis går det ikke utover skolen, men det rammer husbyggingen jeg har startet på. Sånn sett skulle jeg ha vært ferdig med soningen for lengst.

— Det er uforståelig at det skal være sånn at vi må vente i årevis for å sone, eller at fanger slipper ut før tiden fordi fengselet trenger plassene til andre. Hvilke signaler sender de? spør tømreren.

Han rister på hodet over at politiet i Bergen i fjor brukte 2,4 millioner på å transportere fanger rundt om i landet fordi det ikke er fengselsplasser i Bergen.

— Ufattelig sløsing med ressursene. Her må politikerne ta affære, mener Glesnes.

Det er han ikke alene om å mene. Nå kritiserer opposisjonen på Stortinget departementet for manglende vilje til å bevilge penger til fengselsbygging.

— Justisministeren er overraskende passiv i forhold til problemene i kriminalomsorgen, sier Knut Storberget (Ap).

Stortingsrepresentanten mener Odd Einar Dørum ville fått flertall i Stortinget om han hadde foreslått større bevilgninger til kriminalomsorg.

— Dørum har i to år vært klar over at mer enn 2.000 mennesker står i kø utenfor fengselsportene. Likevel har ikke Justisdepartementet satset mer på kriminalomsorg.

Storberget får støtte fra Jan Arild Ellingsen, justispolitisk talsmann for Fremskrittspartiet.

— Stortinget har forsømt sine plikter overfor kriminalomsorgen. Resultatet er at politiet hopper og spretter landet rundt med varetektsfanger, sier Ellingsen.