Rannveig Lohne og sønnen på 4,5 måned fløy med flyselskapet Vueling fra Bergen til Barcelona 9. juli. For å være på den sikre siden, valgte hun å fly med direktefly, slik at det ikke skulle bli noe tull med bagasjen.

Nå har det gått 23 dager, og hun venter fortsatt på sønnens barnevogn, som ble sendt med spesialbagasje.

— Heldigvis hentet min far oss på flyplassen i Barcelona. Hvis ikke vet jeg ikke hva jeg skulle ha gjort. Med en liten baby måtte jeg ha ventet på et hotell helt til bagasjen kom, sier hun.

Fra Barcelona kjørte hun to timer til den franske byen Perpignan, der familien har feriested.

Sendt tilbake til Flesland

Først ringte hun flyselskapet Vueling, men de hadde ikke anelse om hvor bagasjen var blitt av. Etter to dager ringte hun Flesland, og de kunne opplyse at bagasjen var blitt sendt tilbake dit.

Etter fem dager fikk hun kofferten sin levert, som også var savnet. Men vognen lot vente på seg. Og lar fortsatt vente på seg.

— Jeg har ringt og ringt. Nå har det gått 23 dager og jeg har fortsatt ikke fått noen vogn. Det er veldig irriterende.

Hun har nå mistet håpet om noen gang å få vognen tilbake, og har gått til innkjøp av ny.

— Jeg vet ikke hvor vognen er, jeg tror den enten er i Paris eller i Barcelona. Men det kan jo være noen som har stjålet den.

Totalt anslår hun verdien på vognen med innholdet til å være 14.000 kroner. Så langt har hun bare fått utbetalt 3000 fra reiseforsikringsselskapet.

Advarer andre

Lohne sier hun har brukt mye tid på å skaffe bagasjen, og at det har preget ferien.

— Det har satt litt preg på ferien, og det har vært litt dårlig stemning her.

Flyselskapet klarte å miste bagasjen til Lohne to ganger. Først på flyet til Barcelona, og deretter etter at tingene ble returnert til Flesland. Nå oppfordrer hun andre reisende om å styre unna det spanske flyselskapet.

— De har aldri ringt til meg og aldri kontaktet meg. Når jeg ringer til kundeservice, sier de at det er ingenting de kan gjøre. Det er fryktelig dårlig at de ikke tar tak i saken og sjekker opp i det. Jeg har prøvd å plage de litt på Facebook-siden deres også, men uten hjelp.

På søndag er ferien slutt for Lohne og sønnen, så da skal hun fly tilbake til Bergen med det samme flyselskapet. Med ny vogn, kjøpt i Frankrike.

— Jeg håper iallfall jeg slipper å betale overvekt på tingene på vei hjem, sier hun.

BT har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med flyselskapet Vueling - foreløpig uten å få svar.