I dag kan 23-åringen bli siktet for drapsforsøk. Onsdag kveld skal han ha knivstukket to menn i 30-årene.

Det er fortsatt uklart hvor alvorlig utfallet av knivdramaet på Flaktveit blir. De to ofrene ligger alvorlig skadd på Haukeland sykehus. Begge har alvorlige kuttskader i mageregionen. Det er ifølge politiet fortsatt usikkert om den ene vil overleve.

— Det siste vi har hørt er at det ser stadig bedre ut for dem begge, men man er ennå ikke over den kritiske fasen, sier stasjonssjef Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon.

Det var i en busslomme i krysset mellom Ulbergslia og Flaktveitvegen de to mennene ble alvorlig skadet sent onsdag kveld. 23-åringen kom til åstedet i taxi sammen med en 19 år gammel kamerat. De to ofrenes bil stod allerede parkert i busslommen.

— Like utenfor bilen oppstår en krangel som gjør at en av de involverte trekker kniv og stikker ned en 36 år gammel mann, sier Vardøy. En ungdomsgjeng og taxisjåføren var vitne til at mannen segnet om på asfalten. Gjerningsmannen forsøkte å flykte med 36-åringens kamerat i hælene.

— Plutselig snudde han seg og stakk ham. Deretter hoppet han over et gjerde og løp mot Ulvedalen Torg, sier et øyenvitne. 23-åringen ble pågrepet av væpnet politi i en leilighet på Toppe klokken 0230 natt til i går.

— Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Arne Vardøy. 23-åringens 19 år gamle kamerat er også siktet i saken. Han ble pågrepet i sentrum to timer etter dramaet.

23-åringen vil bli begjært varetektsfengslet for dag. Politiet vurderer å sikte ham for drapsforsøk.

— Foreløpig lyder siktelsen på legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Men måten knivstikkingen har skjedd på gjør at vi ser på muligheten for å utvide siktelsen til å gjelde drapsforsøk, sier politiinspektør Heidi Kroken Bruland.

Seks personer som var til stede i leiligheten på Toppe ble innbrakt. Fem ble senere dimittert. Sjettemann, en 21-åring, måtte tilbringe natten i politiets forvaring.