— Vi har gjort et funn som stemmer med den beskrivelsen gjerningsmannen har gitt av den kniven som ble brukt, sier etterforskningsleder Bent Arild Raknes.

Dykkere søkte i formiddag systematisk i området på Laksevåg der den siktede 35-åringen fortalte at han kastet våpenet. Cirka i 12-tiden kom en av dykkerne opp med en kniv som ble overlevert en av politiets teknikere. Søket er nå avsluttet.

— Det er umulig å være helt sikker før vi har undersøkt gjenstanden nærmere, men vi tror dette er våpenet som ble brukt i drapet, sier Raknes.

— Gjenstanden vi fant har ikke ligget lenge i sjøen for å si det slik, legger han til.

Vanskelig å finne spor

Kriminalteknikere vil nå starte arbeid med å undersøke om det finnes spor, enten DNA eller fingeravtrykk, på kniven. Men Raknes er ikke så voldsomt optimistisk.

— Det kan være vanskelig å finne spor, spesielt når kniven har ligget i saltvann. Men vi håper selvfølgelig at vi klarer å finne noe, sier han.

I et flere timer langt avhør fredag kveld, innrømmet den 35 år gamle drapssiktede mannen å ha stukket Trond Kristian Johannessen med kniv. Han fortalte også politiet at kniven var kastet omtrent der dykkere fant den søndag.

— Han forklarte at han kastet kniven i sjøen ved kaien nedenfor Damsgårsveien, sier etterforskningsleder Bent Raknes.

Kaien ligger noen hundre meter nedenfor blokken der Trond Kristian Johannessen ble drept.

— Han har tilstått å ha stukket han med kniv, en handling som medførte at Johannessen døde, sier mannens forsvarer, advokat Einar Råen, til bt.no.

I avhøret la 35-åringen, som er den eldste av de to drapssiktede brødrene, alle kort på bordet. Han har også forklart overfor politiet hvor kniven som han stakk med er blitt av.

Råen ønsker ikke å kommentere detaljene ytterligere.

— Han har gitt politiet en rekke nye opplysninger som de nå må få etterforske videre, forteller Råen.

- Vi har fått et åsted

I 17-tiden fredag ettermiddag ringte forsvareren til politiet. Kort tid senere satt storebroren i avhør på Bergen sentrum politistasjon med etterforskningsleder Bent Raknes og en annen etterforsker.

— Han hadde et veldig behov for å forklare seg i går kveld. Han ble etter hvert veldig detaljert om hva som skjedde den ettermiddag, sier Raknes.

I over en time fortalte 35-åringen om hva som skjedde før og etter Trond Kristian Johannessen døde.

— Vi har fått et åsted. Jeg går ikke i detalj på hvor det er, men det er utenfor Carl Konows gate 36, sier Raknes.

Siden åstedet er utendørs, og det har gått over en uke siden drapet skjedde, har ikke etterforskningslederen store forhåpninger om hva krimteknikerne vil finne.

— Jeg tror ikke det blir så lett å finne noe der, sier Raknes.

Selv om storebroren har erkjent at det er han som stakk drapsofferet med en kniv, må lillebroren (29) belage seg på å sitte videre i varetekt.

— Vi må etterforske de opplysningene 35-åringen kommer med, og også ta nye avhør av 29-åringen, sier Raknes.

Han vil ikke kommentere hva 35-åringen har sagt om hvorfor han angrep Johannessen, eller om siktelsen mot ham vil bli endret.

— Det er det for tidlig å si noe om, sier Raknes.

Han er glad for at 35-åringen i går valgte å gi ny forklaring i saken.

— Det har vært et viktig steg videre i etterforskning, sier Raknes.

Hensyn til familien

Tidligere denne uken har 35-åringen benektet å ha hatt noe med drapet på Johannessen å gjøre. Men etter at alvoret etter hvert hadde sunket inn, ba han om nye avhør fredag ettermiddag.

— Min klient innså alvoret i det han hadde gjort og ønsket å forklare seg om det som skjedde. Dette var også av hensyn til offerets familie, sier advokat Råen.

Advokaten forklarer at hans klient har hatt vanskelige dager etter det som skjedde.

— Dette har vært veldig vanskelig og det har gått hardt innpå han, svarer han.

— Hvorfor har han ikke innrømmet dette tidligere?

— Vi skal ha forståelse for det menneskelige aspektet oppi alt dette. Og mitt fokus er nå at han har lagt alle kort på bordet, understreker Råen.

Den 35 år gamle mannen tok kontakt med politiet gjennom advokaten sin.

— Han ønsket å gi en en ny forklaring til politiet. Samme kveld erkjente han at han er den rette gjerningsmannen, opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand.

Pågrepet mandag

Eldstebroren skal ha gitt en detaljert og grundig forklaring.

— Politiet ønsker ikke å gå i detalj om det han har forklart. Men han har gitt nye opplysninger som tar etterforskningen videre, sier Lyssand.

De to drapssiktede brødrene ble pågrepet i en nabokommune til Bergen mandag kveld, etter at politiet hadde brutt seg inn og undersøkt en leilighet de to disponerer. Leiligheten ligger 200 meter fra stedet der Johannessen ble funnet.

Busspassasjerer vitne

Brødrene på 29 og 35 år ble varetekstsfengslet på torsdag, og har vært i flere avhør uten å ha innrømmet skyld.

Overvåkingskamera viser at de to var sammen med Trond Kristian Johannessen 20 minutter før han segnet om forrige fredag.

Sjokkerte passasjerer ble vitner da den blødende mannen med kuttskader kom løpende til busstoppet ved Puddefjord-broen på Laksevåg-siden

Han ble sendt til akuttmottaket på Haukeland. Mannen ble forsøkt operert, til ingen nytte. To timer etter at han ble funnet, ble han erklært død på sykehuset.