Mandag morgen ringte kvinnen til politiet og sa at samboeren (46) var knivstukket i leiligheten på Møhlenpris. Kort tid senere ble mannen erklært død.

Noen timer senere siktet politiet henne for drap.

— Endret forklaringer

Slik forklarer politiinspektør Sidsel Isachsen hvorfor politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for å ha drept samboeren:

— Vi mener hennes forklaring ikke stemmer overens med undersøkelser gjort på åstedet. Hun har dessuten endret forklaring på vesentlige punkt.

Kvinnen skal ha fortalt til politiet at hun våknet tidlig mandag morgen. Da hørte hun to personer i gangen. Hun har navngitt den ene, men har ikke sett ham.

Hun skal også ha sagt at det var bråk og kaotiske forhold på drapstidspunktet, men ifølge politiet bar ikke åstedet preg av kaos.

Fant kniver i oppvaskkum

I avhør skal kvinnen ha sagt at det kan ha blitt brukt en kniv som tilhørte leiligheten, men skal siden ha gått tilbake på det.

Politiet har beslaglagt flere kniver i en oppvaskkum i leiligheten, men de vet ikke om en av disse er drapsvåpenet.

— Vi avventer tekniske undersøkelser, sier politiinspektøren.

Politiet har avhørt naboer og folk som har vært i området. De har ikke oppdaget noe unormalt, ifølge Isachsen. En nabo i huset skal ha hørt et dunk, men ikke bråk fra leiligheten.

Sterkt kritisk til politiet

Forsvarer Rune Valaker er sterkt kritisk til politiets behandling av den drapssiktede kvinnen.

— Kort tid etter at hun ble pågrepet ba hun om å få snakke med meg. Det er sterkt kritikkverdig at det er jeg som kontakter politiet for å høre om det er henne som er drapssiktet. Jeg leste om saken på en nettavis og forsto at det måtte være henne, sier Valaker.

— Vi forsøkte å komme i kontakt med forsvarer like før klokken 13.00 mandag. Vi lyktes ikke med det. Hun har hatt forsvarer i avhør etter at hun ble siktet, parerer Isachsen.

- Har vært i sjokk

Valaker legger liten vekt på det politiet mener er «motstridende forklaringer».

— Hun har vært i sjokk siden hun ble pågrepet, og det bærer forklaringen preg av. Hun er fortsatt sterkt preget av tapet av sin samboer og den alvorlige siktelsen. Hun er i sin livs krise og sitter på glattcelle i kjelleren på politihuset. Det er uholdbart at hun ikke får en skikkelig celle, sier Valaker.

- Det er beslaglagt kniver i leiligheten?

— Ja, men dette er jo helt vanlige kjøkkenkniver som man finner i enhver leilighet, svarer Valaker.

Han har hatt henne som klient i en årrekke og kjenner både kvinnen og hennes avdøde samboer godt. Politiet antyder at forholdet kan ha vært konfliktfylt. En dagbok som politiet har beslaglagt skal antyde at kvinnen ikke skal ha hatt det godt i forholdet.

Dømt ti ganger

— Det er en dagbok der de siste nedtegnelser er fra mai 2012. Jeg kan ikke tenke at det står noe relevant der. Slik jeg har oppfattet det, og min klient har fortalt, har samlivet med avdøde vært godt, sier Valaker.

Kvinnen er domfelt ti ganger ganger, ifølge politiet. Hun er blant annet dømt for legemsbeskadigelse med kniv.

— Hun har hatt et vanskelig liv, men dette er saker fra flere år tilbake. De siste årene har hun klart seg godt, sier Valaker.