Vind og nedbør har ført til stenging av Vikafjellet. Også Hardangervidda er stengt for biler under 7,5 tonn. Her blir større biler tilbudt kolonnekjøring. Over Haukeli er det kolonnekjøring for alle biler.

Dermed er Filefjell, Hemsedal og Tyin-Årdal de eneste fjellovergangene som nå er åpne for fri ferdsel mellom Øst— og Vestlandet.

— Det er såpass vind og snøfokk i fjellet at det også kan bli innført kolonnekjøring over Hemsedal på kort varsel, sier vaktoperatør Tina Fjeldavli ved Vegtrafikksentralen Vest.

Bedre kjøreforhold i vente

Hos Vervarslinga på Vestlandet ser man litt lysere på det.

— Den sterke vinden vil nok holde seg på samme nivå utover dagen, men nedbøren vil avta, og det vil etter hvert bli oppholdsvær. Løssnøen vil selvfølgelig fortsatt kunne redusere sikten, men kjøreforholdene burde bli bedre utover dagen, sier vakthavende meteorolog Jørgen Grønneberg.

Tina Fjeldavli, operatør ved Vegtrafikksentralen Vest, sier at de har fått flere meldinger om glatte veier fra Breistein og Gaupås i Åsane og fra Nesttun i morgentimene tirsdag.

— Det er sideveiene som eventuelt er glatte, ikke hovedveiene, sier Fjeldavli.

To ulykker på glatten

I morgentimene tirsdag var det to ulykker i bergensområdet.

  • I 07-tiden veltet en motorsyklist i Skagevegen i Ytrebygda bydel. Den 20 år gamle mannen ble sendt til legevakten.
  • I 08-tiden kjørte en bil av veien i Gaupåsvegen i Åsane. Sjåføren ble sendt til legevakten. Passasjeren, en 19 år gammel mann, ligger lettere skadet på Haukeland Universitetssykehus. Begge steder meldte politiet om svært glatt vei.