— Det er et uvanlig høyt antall voldtektsanmeldelser i løpet av en helg, sier politiadvokat Janne R. Heltne i volds- og sedelighetsavsnittet i Hordaland politidistrikt.

Hun er ansvarlig jurist for de fire sakene, som alle etterforskes som fullbyrdete voldtekter.

Alle i Bergen sentrum

— Vi er i en svært tidlig fase av etterforskningene. Om det kan være noen sammenheng mellom sakene, er altfor tidlig å si noe om. Noen av sakene antar vi ikke henger sammen, blant annet på grunn av svært forskjellige beskrivelser av angivelige gjerningspersoner. Men dette er noe vi selvsagt må etterforske nærmere, og vi må holde alle muligheter åpne, sier Heltne.

De fire voldtektssakene kom inn til politiet i løpet av perioden fredag ettermiddag til søndag morgen:

  • Natt til søndag anmeldte en 18 år gammel kvinne en voldtekt i en leilighet i Bergen sentrum. Hun opplyste at voldtekten skulle ha skjedd tidligere i uken. På dagtid søndag ble en mann i første halvdel av 40-årene pågrepet for seksuelt krenkende adferd eller handling mot en annen kvinne. Ifølge politiadvokat Heltne er det opplysninger som gjør at de også etterforsker om mannen kan ha begått voldtekt mot den 18 år gamle kvinnen. Heltne understreker at mannen kun er mistenkt, ikke siktet, i voldtektssaken.
  • I tillegg etterforsker politiet ytterligere to voldtektssaker fra helgen. De to fornærmede kvinnene i disse sakene er 18 og 20 år. Den 18 år gamle kvinnen skal angivelig ha blitt voldtatt i en leilighet natt til fredag. 20-åringens sak gjelder en voldtekt som angivelig skjedde utendørs i Bergen sentrum natt til søndag.

- Konkrete personer

— I de to sakene som gjelder voldtekt innendørs, knytter etterforskningen seg til konkrete personer, sier Heltne. Hun er ellers tilbakeholden med opplysninger om sakene.