To døgn etter at den nederlandske gutten (12) falt i Videelva i Stryn kommune, er han fortsatt ikke funnet.

Lørdag har vel 90 personer deltatt i søket etter gutten, som falt i den strie elven ved 16.20-tiden torsdag ettermiddag.

— Elven er blitt demmet opp med sandsekker høyt oppe i elven, samt satt inn en gravemaskin i et forsøk på å lage en slags propp lengre ned. Dette skal bidra til å få vannstanden ned, sier operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Vannstanden gikk ned

Ved 20.30-tiden lørdag kveld hadde vannstanden gått merkbart ned.

— Vi håper på bedre søkeforhold i de vanskeligste områdene, men akkurat nå kjemper vi mot mørket som gradvis siger på, sier han.

En alpin fjellredningsgruppe fra Sunnmøre har søkt i en større kulp lørdag, så langt uten resultat. Til sammen har rundt 90 personer fra ulike Røde kors-lag, Sivilforsvaret, politi og andre meldt seg til innsats.

— Neppe i live

Torsdag fant letemannskaper et rødt klesplagg man mener stammer fra gutten. Plagget ble funnet vel 200 meter fra stedet han falt uti fra.

Politiet regner det som usannsynlig at gutten er i live. Videelva er forholdsvis stri, og får stadig påfyll av kaldt brevann.

Enn så lenge har strømmen vært for sterk til at det har vært forsvarlig å iverksette dykkersøk.

— Det kan hende at oppdemmingen vi har gjennomført i dag, gjør det mulig å sette inn dykkere, sier Vereide.

12-åringen var på norgesbesøk sammen med sin mor og bror ved Videseter. Familien blir nå ivaretatt av kriseteamet i Stryn kommune.

FUNN: Letemannskapene fant torsdag den røde genseren som gutten hadde på seg da han falt i elven. Klesplagget lå 200 meter nedenfor stedet der gutten falt uti, ifølge <a href="http://www.fjordingen.no/nyhende/article8105205.ece">Fjordingen.no</a>.
Roy Aron Myklebust, Fjordingen.no