— Vi har pågrepet en mann innerst i Selviken som vi mistenker at står bak dette, sier Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland Politidistrikt.

PÅGREPET: I denne bilen sitter mannen som er mistenkt for å ha tent på brannene i byfjellene.
Vegar Valde

Brenner flere steder

— Det brenner nå flere steder. Brannvesenets slukkelag melder om ny branner som ikke harmonerer helt med vindretningen, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk flere meldinger om en mulig brann på byfjellene. Den første kom klokken 15.43.

Etter at de pågrep en mann klokken 18.15 er ingen flere branner påsatt.

Han anslår at det er minst 20 brannfolk med i slukningsarbeidet. Corneliussen bekrefter bt.nos opplysninger om at en mann skal være pågrepet, mistenkt for å stå bak brannene.

Så flere branner

Kari Åkernes var på tur til Store Såta like etter klokken 17, da hun så røyk fra flere steder.

— Vi traff en mann på Store Såta som sa han hadde sett røyk næmere Vikinghytten da vi kom. Så så vi røyk mellom Store Såta og Vindalseggen, sier hun.

Åkernes forteller at hun og veninnen passerte flere menn på veien ned igjen til Flaktveit.

FLERE BRANNER: Politiet mistenker en brannstifter fordi det har oppstått flere branner uten at vindretningen kan forklare det. Bildet, tatt fra Ulvedal Torg, viser to av brannene.
ARILD LOTHE

Meldt om flammer

— En Widerøe-maskin fløy over området. Derfra har vi fått beskjed om at det var røyk i en åskam ved Rundemanen. Andre har meldt fra om at de har sett flammer, sier Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

— Hva gjør dere nå?

— Brannvesenet er på vei til fjells. Det samme er vi. Så får vi se hva som kommer ut av dette, svarer Kronen.

Slik så den første brannen ut, sett fra Flaktveit.
2211-TIPSER

Folk har sett røyken i området ved Vikinghytten, Storesåta og Vareggen.

Rykker fra to stasjoner

Arne Corneliussen er vaktkommanndør ved 110-sentralen i Hordaland. Han forteller at brannvesenet har sendt mannskap fra Åsane og hovedstasjonen i sentrum.

— To biler er på Rundemanen. De har kjørt fra hovedstasjonen. Fra Åsane sender vi folk inn i Hjortlandsdalen. Det er mange som har meldt fra om røyk. Vi må få klarhet i hva dette er, sier han til BT klokken 16.20.

Er du på stedet? Send MMS til 2211 eller epost til 2211@bt.no!