Når ombyggingen av tidligere Bergen Hotell og Telenors gamle kontorbygg i Cappes vei blir ferdig i juni neste år, står det en lekkerbisken av en leilighet og venter på Rieber & Søn-arvingen Marianne Rieber.

I utgangspunktet var Riebers leilighet lagt ut for salg av utbyggeren som to leiligheter. Men Rieber, som ifølge forrige likning har en formue på 269 millioner kroner, kjøpte begge under forutsetning av at de kunne slås sammen. Begge leilighetene er på to plan, i bygningens femte og sjette etasje.

Dermed får hun en leilighet på 220 kvadratmeter, en takterrasse på 80 kvadratmeter og en terrasse utenfor nederste etasje — byggets femte etasje - på 35 kvadratmeter.

Tre garasjeplasser

Kjøpesummen gir en kvadratmeterpris på drøye 40.000 kroner.

De to leilighetene kostet i utgangspunktet 7,7 millioner kroner til sammen. Men sammenslåingen, kjøp av tre garasjeplasser i fjellhallen bak boligblokken og valg av en del andre dyre løsninger gjør at prisen kommer på over ni millioner kroner.

Den tidligere prisrekorden kom i fjor da Frederic Schaefer solgte leiligheten sin i Gamle Kalvedalsvei 12 b til Eiendomsselskapet av 1982, et aksjeselskap der Aud Jebsen, gift med Kristian Gerhard Jebsen, har aksjemajoriteten.

Det er Dalseide og Fløysand Invest as som er utbygger av Bergen Panorama.

Enestående beliggenhet

Hva som gjorde at Marianne Rieber valgte å kjøpe leilighet nettopp her, i prosjektet som heter Bergen Panorama, vites ikke. Hun ønsker ikke å kommentere leilighetskjøpet overfor BT.

Men trolig har kombinasjonen av sentral beliggenhet, nær både sentrum og Fjellsiden, gode solforhold og fin utsikt vært viktig.

— Boligen ligger på et litt høyere nivå enn Kong Oscars gate. Dermed kommer du over det laveste sjiktet der det kan være dårlig luft. Det er fantastiske solforhold der, og bygningen har utsikt over hustakene i sentrum. Du er nær både sentrum og turområder. Her kan du bo uten å ha bil, sier arkitekt Tor Lund i Lund & partnere arkitekter - selskapet som har tegnet bygningen.

God standard

Mekler er Adv. Stein Herland Eiendom AS.

— Hvilken standard har leilighetene?

— Vi har lagt vekt på at det skal være bedre kvaliteter enn på andre nybygg. Det er designkjøkken, -bad og -garderobe av bra kvalitet, sier mekler Vidar Kvassheim.

I tillegg kan garasjen i fjellhallen åpnes med en fjernkontroll, og fra fjellhallen kan eierne gå rett inn i bygningen.

På takterrassene blir det både vann, avløp og strømuttak. Den ene takterrassen, som er felles for alle beboerne, er på 120 kvadratmeter.

— Var leilighetene enkle å selge?

— De største ble solgt nesten med en gang. Selv om markedet var litt tregt i vår, så er det nok kjøpere om man leverer riktig produkt, sier han.

De dyreste leilighetene solgt

15 av de 25 leilighetene i prosjektet er solgt. Og disse er de dyreste. En leilighet til 5,1 millioner kroner ble solgt for en drøy måned siden. Det ville blitt den dyreste leiligheten i prosjektet om ikke Rieber hadde valgt å slå sammen to leiligheter.

Til sammen er det solgt leiligheter for over 50 millioner kroner i Cappes vei 12 a.

— Ville dere fått en høyere pris om dere hadde ventet med salget til nå?

— Ja, det er godt mulig. Markedet har vært særdeles godt den siste tiden, sier Kvassheim.

De minste leilighetene er fortsatt ikke solgt.

— Vi har ikke ønsket å selge de minste før nærmere overtakelse. De som ønsker mindre leiligheter, ønsker ofte overtakelse umiddelbart, sier mekleren.

BYGGEPLASSEN: I denne bygningen skal det stå 25 innflyttingsklare leiligheter innen utgangen av juni neste år. <p/>FOTO: ARNE NILSEN
SETTER REKORD: Bergens nest rikeste, ifølge likningstallene, Marianne Rieber (35) har kjøpt leilighet til ni millioner kroner.<p/> ARKIVFOTO: KNUT EGIL WANG