• Jeg er opptatt av å få frem gode lag, sier Terje Sørensen. I ti år har han virket i kulissene i Bergen Frp.

De tre første årene etter eksklusjonen samarbeidet Terje Sørensen tett med Sortevik. Fra 1995 til 2000 var forholdet de to imellom iskaldt.

Sørensen vil ikke snakke om hva han drev med fra 1995 til 1999. Men BT vet at han hjalp Terje Knudsen med å bli stortingsrepresentant, mot Sorteviks ønske. Han hjalp radioredaktør Ivar Garberg da han prøvde å kuppe Bergen Frp i 1997. Han organiserte kuppet av årsmøtet i Bergen Frp i 1998, der ledelsen ble kastet. Og som han selv sier det:

— Det er vel kjent at jeg var en katalysator til kuppet mot bystyregruppen i 1999.

Det skjedde i samarbeid med blant andre Arvid Blommedal og Karin Woldseth. Forholdet til førstnevnte vil Sørensen ikke kommentere. Sistnevnte vedgår han å ha samarbeidet tett med ved flere anledninger etter 1999.

— Bekrefter ikke du med det svaret at forholdet til Blommedal er svært tett?

— Nei, jeg bekrefter bare at jeg har hatt et tett forhold til Arne Sortevik.

— Viser ikke det du forteller at du i alle år etter at du ble ekskludert har hatt stor innflytelse i partiet.

— Det må du spørre Arne Sortevik om, og han kom på Stortinget.

— Vil du vende tilbake til Frp?

— Etter det som har skjedd den siste uken, har jeg ikke tenkt på det.

— Så du vil heller sveve i kulissene i årene som kommer?

— Dersom jeg om 40 år blir beskyldt for å styre nominasjoner fra mitt rom på gamlehjemmet, tar jeg det som et kompliment. Husk, de som taper, bruker meg som begrunnelse for tapet, men de har ingenting imot å samarbeide når de vinner på det.

— Hvorfor forteller du om ditt forhold til Arne Sortevik?

— Jeg vil at media skal få et balansert bilde, slik at ikke personer i toppen av partiet kan kvitte seg med andre partimedlemmer ved å gå til angrep på dem i avisen. Det må ikke være slik at personer som har tapt på et nominasjonsmøte kan få grønt kort fra ledelsen og gå til avisen, i et forsøk på å få omstøtt resultatet. Det er noe ingen andre partier ville latt skje, sier Terje Sørensen.