• Spørsmålet er om vi har nok til å finne ut hvem som har gjort det, sier politiet.

Den kraftige brannen i det tidligere hybelhuset i Vestlundveien i Fyllingsdalen lørdag var trolig påsatt. Det er politiets konklusjon etter fire dagers etterforskning.

— Brannen er mest sannsynlig påsatt. Vi har ingen mistenkte, sier Svein Føllesdal, etterforskningsleder og overbetjent ved politiet i Bergen vest.

Må vurdere saken

Kriminalteknikere undersøkte huset lørdag. Føllesdal kan ikke si noe mer om konkret om hvordan brannen startet, men sier at politiet er ferdige med undersøkelser på stedet.

— Vi anser oss ferdige med etterforskningen. Jeg skal ha en samtale med juristen for å se hvor mye mer vi skal gjøre, hva slags nivå vi skal legge oss på. Spørsmålet er om vi har nok til å finne ut hvem som har gjort det, sier Føllesdal.

Det tidligere hybelhuset ble tømt i mars, etter at utleievirksomheten der ble stemplet som ulovlig av både kommunen og Fylkesmannen, men politiet har sagt at de vet det er folk som oppsøker og oppholder seg i huset fortsatt.

Vil bygge leiligheter

Politiets teori er at noen som var inne i det avstengte bygget lørdag ettermiddag forårsaket brannen.

Bekymrede naboer mener bygningen er et utrygt element i nærmiljøet og ønsker den revet.

Huseier Thomas Jellestad Jensen sa til BT lørdag at han gleder seg til å få revet bygget. Jensen håper en omregulering av tomten vil åpne for bygging av 130-160 leiligheter.