Barnefødslene har kommet tett hos familien i Fana. Fra før hadde Kaia og mannen Ken-Morten Gundersen sønnene Sondre (4), Jan-Henrik (3) og Jacob (1). Da lille Philip (7 uker) kom til verden, ble de anbefalt å søke om hjemmehjelp. Familien fikk innvilget hjelp til husvask i en time i uken. Det må de takke nei til — prisen er for høy.

Med vedtaket fulgte et skriv med satsene som bystyret vedtok i desember. Med en samlet inntekt høyere enn 227.000 kroner, ville hjelpen koste dem 288 kroner pr. time, eller nesten 1200 kroner måneden. Det ville være umulig for dem.

Da BT var på besøk i går, hadde familien ikke fått vite at de nye satsene likevel ikke blir så høye, men at timeprisen er 180 kroner. Det hjelper imidlertid lite, sier Kaia.

Fortsatt for dyrt

— Det er fortsatt mange penger, og vi kan ikke prioritere det, sukker hun. Det er mye annet de ikke kan velge bort, som bleier, mat og strøm.

Den unge firebarnsmoren sier de mer enn trenger hjelpen. Ken-Morten jobber i et parkeringsselskap i ukedagene og kjører drosje i helgene, det blir mange timer utenfor hjemmet. Likevel - småbarnsfamilien ser seg nødt til å klare seg på egen hånd, uten hjelp til ukentlig vask.

HEKTISK: Mamma Kaia Gundersen-Demmink har en givende, men hektisk hverdag sammen med (fra v.) Jan-Henrik (3), Sondre (4), Jacob (1) og Philip (syv uker). Hun kunne hatt god bruk for hjemmehjelpen hun fikk innvilget.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN