Fredag er det fire uker siden 21-åringen og 23-åringen ble varetektsfengslet. De er siktet for å ha voldtatt en kvinnelig student ved Den Nationale Scene i Bergen sentrum natt til 19. august.

Venter på DNA

Saken vekket sterke reaksjoner i Bergen. Kaj Wigum forsvarer 23-åringen, mens Egil Jordan bistår 21-åringen.

— Jeg registrerer at politiet ber om at de fengsles i fire nye uker, sier Wigum.

Etter det bt.no kjenner til, er etterforskningen i ferd med å sluttføres, men politiet har ennå ikke mottat resultater av DNA-prøvene. De ble tatt like etter at overgrepet ble meldt.

Saken vakte stor oppsikt, ettersom politiet mener begge medvirket til overgrepet like utenfor teateret. 23-åringen meldte seg for politiet med sin forsvarer, mens 21-åringen ble pågrepet.

— Opptrådte kynisk

Fengslingsspørsmålet var behandlet i både Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett, ettersom tingrettens avgjørelse ble anket. Mennene ble ikke hørt i lagmannsretten.

Den mener de to opptrådte kynisk og bevisst da de tok kontakt med kvinnen som befant seg i «en særlig utsatt situasjon».

«Etter rettens syn må det legges vekt på at det dreier seg om to unge menn som «kaprer» en sterkt beruset kvinne, og tar henne med til et utendørs kjellerrom, hvor de forgriper seg på henne», het det i kjennelsen fra Gulating.

Fanget på video

Mennene møtte kvinnen på McDonald’s på Torgallmenningen i Bergen sentrum den aktuelle natten. Noe senere skal de altså ha voldtatt henne i en kjellertrapp ved teateret, noen hundre meter unna. Kvinnen og de to siktede ble filmet av to overvåkingskamera på DNS. De fanget opp deler av det politiet mener er et overgrep.

Det har ikke lyktes bt.no å få kommentar fra Asbjørn Onarheim, påtaleansvarlig i saken.