Endelig er det blitt en permanent løsning for byens hittehunder. Etter at Falken sa opp sin 16 år gamle «midlertidige» avtale med politiet i februar, har det vært mye frem og tilbake med hvem som skulle overta ansvaret for byens bortkomne hunder. Nå er det endelig avklart at Omplasseringssenteret for dyr får ansvaret for de firbeinte.

— Tjenesten hører fremdeles inn under politiet, påpeker Signy Lyngsgård fra Omplasseringssenteret.

Nå blir det altså slik at dersom hunden din stikker av, blir den (forhåpentligvis) å finne igjen på Nesttun istedenfor i Møllendalsveien.

Men før det trenger Omplasseringssenteret hjelp til å få i stand lokaler, slik at de kan ta skikkelig vare på hundene som kommer inn.

— Vi trenger hjelp, fort! sier Lyngsgård.

100 000 fra politiet

Penger har de fått, 100.000 kroner i startkapital fra politiet. Nå gjelder det bare å få dem til å strekke lengst mulig.

— Vi trenger alt, sier Lyngsgård. Tre-fire brakker, kontorrekvisita, hundetepper, vaskemaskin til hundeteppene, våtromsbelegg, løpegård, maling, gardiner … pluss frivillige hjelpere. Rørleggere, elektrikere, malekyndige og andre nevenyttige mennesker.

De nye hittehundansvarlige kan overta brakkene som står hos Falken nå, men brakkene må i så tilfelle restaureres grundig.

— Nå går plutselig ting fort. Vi har lett lenge etter et egnet, sentralt område til hundene, og nå har vi endelig funnet en tomt ovenfor Nesttun, sier Lyngsgård. Tomten er på et halvt mål, og leieprisen er 3000 kroner i måneden.

«Alle skal trives»

Omplasseringssenteret har hjulpet Falken med å passe på hittehundene i syv år. Matet, gått på tur, funnet fosterhjem til de hundene som ikke blir hentet av sine eiere.

— Vi håper ting skal bli lettere for oss nå når vi har fått et eget sted, sier Lyngsgård.

— Blir prisene for henting av funnede hunder de samme?

— Jeg skal ikke si det hundre prosent sikkert, men jeg tror det.

Dyrevennene gleder seg til å komme i orden i nye lokaler. Dette skal være et sted der både to- og firbeinte trives.

Men først trenger dyrevennene altså litt drahjelp. Ring på telefon 951 51206 eller 934 21069 dersom du føler kallet.

TRENGER HJELP: Om to uker overtar Omplasseringssenteret for dyr ansvaret for byens bortkomne hunder, i samarbeid med politiet. Nå har de funnet tomt på Nesttun, men trenger mye annet. – Brakker, kontorrekvisita, løpegård, hundetepper, våtromsbelegg, gardiner, og ikke minst nevenyttige mennesker, sier Signy Lyngsgård, her med hunden Fenris.