Torsdag 15. september klokken 11 trådte representanter for den franskeide transportgiganten Connex inn på Henning Warloes kontor i Bergen rådhus.

— De er jo en aktør i dette, og hadde lest vår eierskapsmelding og ønsket å presentere seg. Vi har fått noen andre henvendelser også, som vi ikke har fulgt opp foreløpig, sier Warloe.

Han avviser at de diskuterte noen pris på kommunens eierandel på 43,6 prosent i Gaia.

  • Nei, Connex la ikke frem noe bud. Det er alt for profesjonelle til det, sier Warloe.

— Har du vært i samtaler med Nettbuss?

— De siste tre måneden har vi hatt henvendelser fra en håndfull aktører. Connex har det vært møte med, men hadde vi drevet forhandlinger hadde vi gått ut over våre fullmakter. Det var en ren presentasjon. De har hatt den samme presentasjonen for andre eiere i Gaia også, så vidt jeg vet, sier Warloe.

Connex Norge driver i dag bussruter i Finnmark, Oslo og Stavanger, i tillegg til ferger, hurtigbåter og Gråkallbanen i Trondheim.

Morselskapet er notert på børsen i Paris og New York, og opererer tog, trikker, busser og andre transportmidler i 20 land.

Nettbuss er heleid av NSB, og er landets største busselskap med 25 prosent av markedet. I tillegg er de en relativt stor bussoperatør i Sverige.