Familie og venner av Monica Iselin Didriksen fra Sund som døde på Utøya 22. juli har opprettet et fond.

Papirutgaven til Vestnytt skriver at det såkalte Såpeboblefondet har fått inn 100.000 kroner. Hjemmesiden er besøkt over 19.000 ganger.

Minnet på bursdagen

Lørdag kveld holdt de nærmeste en markering på Steinsland, samme dag som Monica Iselin ville fylt 19 år.

— Det var cirka 40 stykker, vi sendte opp rislykter, sier leder Ruben Håvik i Såpeboblefondet til bt.no. Han overlevde Utøya.

Håvik sier at bakgrunnen for fondets navn er Monica Iselin Didriksens fascinasjon for såpebobler. Hun kalte seg selv såpeboblepiken. Det var også et tema i begravelsen — der hennes favorittmusiker Chris Medina sang.Nå har han sagt ja til å bli fondets høye beskytter. Medina besøkte også familien da han kom tilbake til Bergen i desember.

— Han er villig til å opptre for fondet, men det er ikke helt klart ennå han skal gjøre. Vi jobber med det, sier Håvik.

Ga bort julebonusen

Innsamlingen pågår fortsatt. Et firma på Austevoll valgte å gi julebonusen til de ansatte, ellers er det stort privatpersoner som har bidratt.

Det kan bli mer når en reklamefilm for Såpeboblefondet er ferdig om kort tid. En venninne har laget filmen som et skoleprosjekt, og Håvik har planer om å bruke den på reklamefrie dager på TV. Dermed kan innsamlingen skyte ny fart.

Det er ikke avgjort hva pengene skal brukes til, moren Therese Didriksen har en idé.

— Vi ser for oss å gi midler til ungdom som arbeider for å integrere innvandrerungdom. Dette er vår måte å holde liv i hennes flamme, i det som hun brant for og som hun ville vie fremtiden til, sier Therese Didriksen til Vestnytt.

Monica Iselin Didriksen ble drept på Utøya i fjor
PRIVAT