— Jeg kan bekrefte at vi har flyttet til Olsvik, til svigermor og svigerfar, sier Ulstein.

— Vi har flyttet inn tingene våre, og tenker at vi blir boende her en stund, sier han.

Det er klart det ville vært mer optimalt å ha bedre tid slik at vi kunne finne et sted å lande, men det er ikke alltid det blir helt optimalt

Det betyr at på bystyremøtet i morgen blir Ulstein ny byråd for sosial, bolig og områdesatsing i Bergen.

— Det er godt at dette er på plass nå. Jeg gleder meg, sier Ulstein.

Var ikke valgbar

Det var etter at Lisbeth Iversen trakk seg som byråd i mai at Ulstein ble utnevnt som hennes etterfølger. Han skulle etter planen velges på bystyremøtet 29. mai.Men Ulstein bodde da i Fjell kommune med kone og tre barn, noe som gjorde at han ikke var valgbar til byrådet i Bergen. For å bli det, må man være folkeregistrert i kommunen man skal velges i.

Først ville Ulstein løse dette med å flytte på hybel, men det viser seg at Folkeregisteret bare godkjenner flyttemelding hvis du har felles hjem med ektefelle og barn. Hele familien har derfor måttet bli med på flyttelasset.

Vil flytte på sikt

Å flytte hele familien på en måned har vært utfordrende, derfor ble altså løsningen for Ulstein og familien å flytte inn hos svigerforeldrene inntil videre.

— Det er klart det ville vært mer optimalt å ha bedre tid slik at vi kunne finne et sted å lande, men det er ikke alltid det blir helt optimalt. Vi er veldig heldige som har muligheten til å bo her. Jeg har bra svigerforeldre, sier Ulstein.

På sikt vil familien likevel finne et eget sted. Hvor det blir, er ennå uklart.

— Vi har kikket en del i Olsvik-området, for vi har bodd her før, og trivdest godt. Vi har også bodd på Laksevåg tidligere, og trivdes ekstremt godt der. Det er mange fine plasser i byen, sier Ulstein.