• Tidligere i år ble han bedt om å trekke seg fra bystyret da BT kunne avdekke at Tystad hadde et formidabelt fravær fra kommunale organ.
  • Etter valget i 2003 etablerte han et enkeltmannsforetak. Gjennom dette ga han råd om hvordan man skulle få sine saker igjennom i politiske organ til blant annet større utelivsselskap og konsulentfirmaet Opus. Han ble bedt om å legge frem kundelisten sin for å unngå at det oppsto habilitetskonflikter. Etter at Tystad ble ansatt og siden ble partner i Opus, har denne kritikken forstummet.
  • I 2002 fikk Tystad skriftlig refs fra styret i Arbeiderpartiet i Bergen for sitt engasjement for AUF. Det var den gang en meget bitter strid mellom ungdommen og moderpartiet både i Hordaland Ap og i Arbeiderpartiet i Bergen.
  • Tystad har alltid vært omstridt i Arbeiderpartiet i Bergen. Han har aldri vært utpreget lydig og ofte gått sine egne veier. I 2002 tapte han kampen om annenplassen på Aps liste til kommunevalget. I år ble han vraket av nominasjonskomiteen etter at han selv hadde sagt seg villig til en ny periode i bystyret.