• Dette har ødelagt livet mitt, sier mannen som ble mishandlet og voldtatt med en banan.

Livredd og truet forklarte 33-åringen seg i retten om hva som skjedde natt til 3. mai 2006. Han var på Hotell Norge i forbindelse med Festspillene da han traff en bekjent som nå sitter på tiltalebenken. De kjente hverandre og drakk øl sammen på Fotballpuben før de dro hjem til tiltalte.

Med en gang han kom inn i gangen til den tiltalte fikk han et slag i ansiktet.

— Jeg ble avkledd og kastet inn i et rom under en trapp. Så ble jeg slått mye. Men jeg vet ikke hvem som slo. Folk sto i gangen med hette på seg. Jeg ble slått over hele kroppen. Etter de 10-15 første slagene kjenner du ikke så mye lenger. Du er utenfor deg selv.

Voldtatt med banan

Etter omfattende vold skal han ha blitt voldtatt med en banan.

— Bananen var ikke det verste. Det var fornedrende, men der og da var jeg glad for at det ikke var en bjelke som kom, forklarer han.

Reaksjonene på voldtekten har kommet i etterkant. De har vært de samme som for mange andre voldtektsofre.

— Jeg er også blitt stemplet i miljøet. Jeg vet hva jeg kalles, alle vet hva jeg er blitt utsatt for. Livet mitt er ødelagt etter dette, sier han.

Fem av dem som sitter på tiltalebenken skal ha stått bak den grove mishandlingen av 33-åringen. Bare en av dem innrømmet å ha vært med på mishandlingen, men han nekter for å ha noe med voldtekten å gjøre.

En sjette mann er tiltalt for å ha drapstruet 33-åringen to ganger i april 2006 og bestilt det voldelige oppgjøret som dreier seg om gjeld i narkomiljøet.

Treplanke og nødhammer

Ifølge tiltalen skal de tiltalte ha sparket og slått ham i hodet og kroppen med hendene, en treplanke og en nødhammer. Ifølge tiltalen voldtok de ham så med en banan på brutalt vis. 33-åringen fikk brudd i flere ribben og veskeansamling i en lungesekk etter volden.

— Jeg skulle sendes til slakt, det var det som skjedde. Voldtekten hadde ikke noe med seksualitet å gjøre. For dem var det prikken over i-en, en fornedrelse, sier 33-åringen.

Etter volden fikk han bind foran øynene, ble pakket naken inn i en dyne og kjørt til en blomsterbutikk ved Haukeland Universitetssykehus. Han gikk selv til sykehuset.

Både DNA og mobilspor knytter flere av de tiltalte til åstedet og voldtekten. Politiet fant blant annet en finlandshette med DNA fra blant andre en av de tiltalte.

— I tillegg fant politiet en herretruse, to sokker og en hanske i huset. På hansken var det DNA fra fornærmede og en av de tiltalte, sa statsadvokat Walter Wangberg i sin innledningsprosedyre.

- Kan telle timene

33-åringen er livredd for hva som kan skje med ham etter at han har vitnet i denne saken. Han har fått flere trusler allerede og bor på hemmelig adresse.

— Jeg har fått denne beskjeden: Når jeg går ut her fra rettssalen kan jeg begynne å telle timene mine, sier 33-åringen.

33-åringen kom med en forbeholden forklaring mot de tiltalte, og gikk tilbake på forklaringen gitt til politiet.

— Saken blir et spørsmål om troverdighet, sier Sigurd Klomsæt, som forsvarer mannen som bodde i huset hvor mishandlingen skal ha foregått.

Flere av forsvarerne brukte i går tid på å spørre fornærmede om hans psyke de siste årene. Han innrømmet selv at han har hatt vrangforestillinger og et omfattende rusmisbruk.

— Har du hatt problemer med å skille mellom fantasi og virkelighet, spurte forsvarer Sigurd Klomsæt.

— Ja, i perioder av livet mitt, svarte 33-åringen.

LIVREDD : 33-åringen forteller at han er livredd og er blitt truet i forbindelse med å vitne mot de seks tiltalte. - Nå er angsten min verre enn noen gang, sier han.

LIVREDD: 33-åringen forteller at han er livredd og er blitt truet i forbindelse med å vitne mot de seks tiltalte. - Nå er angsten min verre enn noen gang.
Thea Rosenberg