— Vi har fått noen tips, som i utgangspunktet handler om en person. Nå jobber vi med å finne ut om det er hold i disse tipsene, sier politiførstebetjent Endre Laukeland ved Bergen Nord politistasjon.

Han forteller at tipsene kommer fra folk i nabolaget, som har sett personer i nærheten av stedet der katten ble funnet.

— Hvis det viser seg at tipsene er hold i, vil vi kalle inn til avhør de neste dagene, sier Laukeland.

Han sier de i politiet tar katteskytingen svært alvorlig.

— Nå håper vi på å få løst den, sier han.

Var bursdagsgave

Det var 25. mai at bt.no skrev om 11 måneder gamle Purrina som forsvant fra hjemmet sitt. Purrina hadde vært bursdagsgaven til eieren Mina (8).

Til slutt var det en nabo som fant kattungen, skadet under en bil i Åmundsleitet. Da de kom frem til dyrlegen viste røntgenbildene at hun var skutt halvveis gjennom kroppen med et luftgevær.

Noen dager senere døde katten av skadene.

Glad det skjer noe

Linn Therese Hovden, mamma til Mina, forteller at familien er glad for at saken blir tatt på alvor.

— Jeg er veldig glad for at det skjer noe i saken. Vi vet ikke om det er riktig person de har fått tips om, men vi er ganske sikker på at vedkommende har informasjon, sier Hovden.

I etterkant av skyteepisoden samlet flere ansatte og eiere ved spisestedene Sjømatkirken, Taket, Lille Zachen og Sushi Sagrada inn så mye som 10.000 kroner som de lovet ut i dusør til den eller de som kan komme med informasjon om hvem som drepte Purrina.Politiet vil ikke spekulere i om det er denne dusøren som har gjort at de har fått inn en del tips i saken.

Flere dyr skadet og drept

Det har vært flere historier om dyrevold i

Bergen i det siste.For en uke siden fortalte bt.no om katten Matcho som trolig også har blitt skutt.I helgen fant Yvonne Wollertsen kaninen sin med avkuttet hode i hagen.

KULEHULLET: Lille Purrina ble skutt i høyre siden av kroppen. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG
RUNE SÆVIG