Like over klokken 17.00 mandag kveld ble hele innenlands— og utenlandsterminalen evakuert.

— En person har gått feil vei gjennom en enveisdør. Det førte til at alle måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

«Passende straff»

DavyWathne skulle fly til Oslo mandag kveld.

-Hele avgangshallen var full av mennsker. Mange var forbannet og opprørt. Jeghørte om flere som mistet korresponderende utenlandsflygninger.Sikkerhetsrutinene er omstendelige og halvhysteriske, men alle må forstå at enikke slipper unna og at det får enorme konsekvenser for mange andre enn en selv.

Pånettsamfunnet Twitter skriver TV2-profilen «Endeløse køer på Flesland. Avgangeneutsettes. Har et par forslag til passende straff for idioten som forårsaketdette!».

-Når noen gjør slikt er det ikke nok med en pekefinger. Vedkommende burde blisatt på en buss i stedet for å få fly, utdyper han til bt.no.

Haner også kritisk til måten situasjonen ble håndtert på.

-Jeg kan ikke forstå at alle må ut når det bare er én person som må tas.

- Normal prosedyre

-Det ble ganske store køer. Vi fikk opplyst på høyttalerne at alle fly kom til åvente på passasjerene, så det ble en del forsinkelser, sier MariusSky Mokkelbost som var på vei til Kristiansund.

Også passasjerer som nettopp hadde landet måtte forlate området umiddelbart.

— Dette er normal prosedyre når vi har en reglementert passering av sikkerhetssjekken. Vi skiller da ikke mellom avgang og ankomst, sier lufthavnsjef Adelheid Nes.

Hun tror ikke evakueringen vil skape store forsinkelser utover kvelden.

— Det er mye mindre folk på flyplassen nå enn litt tidligere på ettermiddagen, så det skal ikke ta så lang tid å få alle gjennom sikkerhetskontrollen igjen.

Flere fly ble forsinket med mellom 10 og 40 minutter de to første timene etter evakueringen.

Sjekk oppdaterte flytider her

Gikk uten varene

Marianne Eikefet Tepstad landet mandag kveld på Flesland etter en tur til Barcelona.

— Vi sto i taxfree-køen da en dame kom bort til oss og sa alle måtte sette fra seg varene og gå ut.

Tepstad sier det ble gikk veldig lite informasjon på flyplassen.

— Det ble ikke sagt noe på høyttalerne, og tollerne visste ingen ting. Siden det var veldig lange køer og vi ikke fikk vite hva som skjedde, reise jeg bare hjem igjen uten varene.

IRRITERT: -Når noen gjør slikt er det ikke nok med en pekefinger, mener Davy Wathne.
SCANPIX