— Det var fredag kveld i forrige uke ved Straume bro, jeg satte båten min på sjøen, forteller en oppgitt Terje Grunnevåg til bt.no.

Bare noen dager sener, natt til tirsdag, ble den stjålet fra en kai i Nordåsvannet.

Tyvene må ha hatt noe teknisk innsikt og verktøy for å få startet båten. Den er mellom annet utstyrt med startsperre og var låst.

Båten er en ett år gammel Crownline 230 CCR, verdt om lag 600.000,- kroner.

Blå kalesje

— Den er 23 fot og lik båten på bildet, men den er med blå kalesje. Spesielt med kalesjen er at alle sidene i kalesjen er gjennomsiktig. Dessuten står det Crownline med messingbokstaver på sidene, forteller Grunnevåg.

— Når du opplever at noe sånt som dette skjer med deg blir du helt lamslått. Det er et godt liv å være på sjøen. Båtfolket er veldig ok folk, der alle hilser på hverandre. Når noen stjeler båten din sitter en igjen med gråten i halsen sukker Grunnevåg.

Bergen Radio

Tyveriet er anmeldt til politi og forsikringsselskap, men Grunnevåg mener de ikke har mulighet til å gjøre nok for å finne båten igjen. Han har meldt meg inn i Sjøassistanse, og de har svingt seg ved å etterlyse båten både over Bergen Radio og Rogaland Radio. Nå satser han på hjelp fra båtfolk for å få båten tilbake.

To kvelder på rad har Grunnevåg selv leid fly på Flesland og søkt etter båten fra luften, uten resultat.

Ser du en båt du tror kan være Grunnevågs, meld fra til Bergen Radio, Fana lensmannskontor eller til bt.no.

STJÅLET: En Crownline 230 CCRD ble stjålet fra Nordåsvannet natt til tirsdag. Den har blå kalesje. Dessuten står det Crownline med messingbokstaver på sidene. FOTO: CROWNLINE.COM