Terje Aarsand har kjøpt brodder for flere tusen kroner og gitt dem gratis til trengende.

Aarsand er mildt sagt kritisk til kommunens is— og snørydding. Derfor har 54-åringen fra Fana tatt saken i egne hender og delt ut brodder til folk som trenger det.

Brukt av egen lomme

Selv mener han at kommunen burde ha gitt gratis brodder til dem som ikke ser seg råd til å kjøpe, eller ikke kommer ut når isen har lagt seg. For ett år siden sto han på Nesttun med 300 par og ga dem bort. Siden har han forsatt å dele ut, på eldresenter, Haukeland sykehus og til frivillighetssentralen, for å nevne noen steder.

Aarsand ønsker ikke å opplyse hvor mye han har brukt, men etter det bt.no har grunn til å tro, har det kostet ham mellom 7000 og 10.000 kroner.

Verre i år Det er mange år siden Aarsand kom på tanken om å gjøre dette. Han arbeidet da på fylkesbygget like ved legevakten i sentrum. Derfra så han folk falle på glatten på grunn av manglende strøing. Han mente det måtte være bedre å forbygge.

— I flere år har jeg sett konsekvensene av den elendige snøryddingen i Bergen. I fjor var det dårlig, denne vinteren har det vært enda verre, mener Aarsand.

— Tenk på alle som skader seg, helt unødvendig. Kommunen burde ha tatt ansvar og delt ut brodder til folk. Færre hadde slått seg, og både helsekøene hadde blitt redusert, sier han.

- Isen isolerer Aarsand var hjertesyk i flere år, i lange perioder var han innlagt på sykehus og stod flere ganger i denne tiden i livsnødvendig operasjonskø. Han var ikke sikker på å overleve.

— Slik forholdene har vært, med dårlig luft og isete fortau, kunne jeg ikke ha beveget meg ute de årene jeg ventet på hjertetransplantasjon. Tankene mine går stadig til eldre og andre som sliter med å bevege seg når forholdene er som nå.

— Isen på fortauene bidrar til å isolere eldre mennesker. Hadde jeg vært byråd i Bergen, ville jeg ha gått ut på gaten med de ansatte og delt ut brodder. Samtidig ville jeg sagt unskyld til innbyggerne for at vi ikke klarer dette bedre. Det er på tide at vi begynner å bry oss mer om hverandre, sier Terje Aarsand.

Enig med Aarsand. Burde kommunen delt ut brodder? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.