Redningsmannskaper søker søndag kveld videre i skredet som ble varslet klokken 17.01 for å sikre at det ikke er flere biler som kan være tatt av snømengdene.

Fire biler var involvert i nærheten, en av dem ble helt dekket av raset. I disse satt det til sammen 11 personer, ifølge operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt. Alle er gjort rede for.

— Vi holder på å grave ennå. Søket pågår for fullt, siden vi ikke kan si at ikke andre kan ha blitt tatt av raset, sier Kronen til BT klokken 19.

Skredet skjedde rundt tre kilometer sør for Masfjordtunnelen på E39.

Politiet melder før midnatt søndag at søket nå er avsluttet, og at ingen flere biler er funnet.

  • BT Direkte: Følg trafikken søndag kveld Politiets innsatsleder Ivar Kvant sier at det fortsatt er skredfare i Romarheimsdalen på grunn av våt snø og vind. E39 i Romarheimsdalen blir stengt til mandag, og vil ikke bli åpnet før stedet er undersøkt for videre rasfare.

— Da vi kom, var en bil fullstendig begravet av snøen, sier Kvant.

Røde Kors foretar kontrollsøk i hele skredområdet utover søndagskvelden.

Barn skadet

To voksne - et sambeorpar fra Bergen - og et barn i en annen bil ble lettere skadet. Ambulansepersonell som kom til stedet behandlet barnet.

Samboerparet, som vil være anonyme, forteller til BT at de plutselig, helt uten forvarsel, opplevde at store snømengder kom over bilen. Bilen deres ble begravd, bortsett fra den ene halvparten av et bakvindu. Dermed kunne de to kravle ut vinduet. Samboerparet løp deretter mot bilene foran dem som hadde stoppet.

I den ene bilen satt Petter Solberg, som kjørte de to skadede til legevakt i Knarvik.

SPERRET: Masfjordtunnelen er nå sperret av etter at det er gått snøras på sørsiden.
Erlend Spurkeland

Hjullastere for å grave

110-sentralen i Hordaland sa tidligere søndag kveld at de søkte med stenger.

— Hvis det er biler der, regner vi med at det er noen i dem. Veien er trafikkert og hvis raset først treffer en bil, tenker vi at det er folk i det, sier vaktkommandør Torkjell Helle ved 110-sentralen i Hordaland.

E39 er en av hovedveiene på Vestlandet, og det er ekstra mye trafikk fordi det er siste dag i vinterferien.

Hjullastere er sendt opp for å grave, ifølge Helle. Selve raset er 40-50 meter langt og går tre-fire meter høyt over veibanen.

Store ressurser er på plass eller på vei til rasstedet: I tillegg til hjullastere, er Røde Kors, luftambulanse og syv hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder rekvirert til redningsarbeidet.

Dårlig vær i området

Raset har gått på sørsiden av Masfjordtunnelen i Nordhordland. Den første meldingen fra politiet gikk ut på at tre biler var begravd.

— Jeg har knapt sett så mye redningspersonell og blålys. Det er lang kø inn mot tunnelen, blant annet trailere som må snus, sier frilansfotograf Erlend Spurkeland. Han står på nordsiden av Masfjordtunnelen.

— Det regner og blåser veldig på stedet. Alle ressurser er på vei, hvor vi har én patruljebil framme. Én ambulanse har også kommet seg fram, sa operasjonsleder Morten Kronen søndag ettermiddag.

Det er rekvirert tyngre maskiner for graving, flere ekvipasjer fra Norske Redningshunder er på vei, noe også hjelpekorps og SeaKing-helikopter er.

— Mannskap fra Masfjorden, Lindås og Meland er på vei. Også en spesialgruppe fra Bergen har rykket ut, sier Helle fra 110-sentralen

De som kommer med fergen Lavik-Oppedal nordfra, blir omdirigert av politiet i retning Sløvåg.

LETER: Nødetatene rykket ut med store ressurser etter at meldingen gikk om snøskred klokken 17.01 søndag ettermiddag.
RUNE SÆVIG

Veien er stengt

Rasstedet ved Romarheimsdalen ligger i Nordhordland i Lindås.

Statens vegvesen skriver søndag kveld at en åpning ikke vil skje før en geolog har undersøkt rasstedet. Det skjer mandag morgen.

Omkjøring er skiltet i Knarvik og ved Kringla til fergesambandet Leirvåg-Sløvåg.

På sambandet Masfjordnes-Duesund vil kabelfergen MS «Fjon.M» gå hele natten, skriver de, samtidig som de planlegger å få styrket Leirvåg-Sløvåg med en ekstra ferge.