TRULS SYNNESTVEDT

Han har vært på Garnes, Apeltun, Tertnes og Rothaugen. I Nordvik og Bjørndalsskogen. I Eventyrskogen også. Det er knapt den bydel han ikke har åpnet et skoletilbygg i, på 12-13 skoler, minst. Han har hilst på dronninger og gratulert rektorer og elevrådsledere. Brukt saksen og ønsket lykke til.

Nye skolebygg for til sammen ca. 280 millioner kroner har han åpnet — på ett eneste år.

— Jeg tror faktisk ikke at det noensinne i Bergen er blitt åpnet så mange skoletilbygg innenfor ett år, sier byrådslederen for oppvekst. Ørlite stolt, fornemmer vi. I går åpnet han nytt tilbygg på Hop ungdomsskole, et skinnende bygg med blant annet bibliotek, elevkantine, musikkrom og kultursal.

Det er byrådens 19. åpning i år, inkludert nybygg i barnehager. Han har satt en rekord som aldri vil bli slått av en venstremann.

Taler og takketaler

Tveit forklarer stimen av nybygg med «ny pedagogikk og økende elevtall i enkelte områder».

— En del skoler har vært trangbodd lenge, men nå løsner det, mener han. I tillegg til alle skoleinnvielsene har han åpnet seks nye barnehagebygg i høst. Og flere står visst for tur.

I går var han altså på Hop ungdomsskole og ringte inn et tilbygg på imponerende 1.600 kvadratmeter, ifølge direktør Dagfinn Øvrebotten i Bergen Bygg og Eiendom.

Hele 34 millioner har nybygget kostet, det ble åpnet i stor stil, med taler og takketaler, superflinke elevmusikanter og rundstykker med rekesalat og egg og ansjos.

Og byråd Hans-Carl Tveit i sentrum, med nøkkel denne gangen, og gaver og blomster i søkk og kav, ikke minst til rektor Reidun Grønstøl.

— Dette er en skole med rom for de mange og blikk for den enkelte, sa han i sin hilsen til skolen, elevene, de prosjekterende, byrådsavdeling skole og de utsmykkende kunstnere.

Det begynner nok å bli en vane.