Sjekk værmeldingen her, og bli glad

Når vårsolen titter frem, kommer båtene på sjøen. Elizabeth Rundhovde og Anders Mathias Straume tok like godt båten til Vågen for helgen.

—  Dette er første gang vi er ute med båten i år.

Rundhovde sitter i akterenden av båten sin, en Nimbus, og nyter en kopp kaffe i solskinnet. Ved hennes side ligger samboeren og tar seg en hvil, mens turister og lokale beveger seg rolig langs kaien. Paret fra Dale i Vaksdal ankom Vågen fredag kveld, og skal bli til i dag.

— Vi må jo på jobb igjen mandag, sier Rundhovde og smiler.

Samboerparet synes det er sosialt å overnatte i båt midt i Bergen sentrum.

- Det er mye liv og røre. Det var en del støy til et stykke ut på morgenkvisten. Men fra klokken fire var det rolig, sier Rundhovde, mens samboeren våkner til live.

Rundhovde ser mange fordeler med båtlivet, i tillegg til det sosiale.

— Det er ekstra fint når du kan bade og fiske, sier hun. Det er imidlertid fremdeles for tidlig for bading for paret fra Dale. Men de planlegger å bruke båten flittig i tiden fremover.

- ** Glemmer regnværet**

Noen steinkast unna, langs veggen på Skansen brannstasjon, sitter John Husum godt tilbakelent i en fluktstol i solsteiken. Han har selskap av hunden sin, Chivas Regal, som følger litt mer aktivt med på alle turgåerne på vei opp mot Fløyen.

—  Vi har ingen hage, så da er det bare å komme seg ut og nyte våren, sier han, før han mimrer om gamle dager.

—  Dette været minner meg om 17. mai i 1958, sier Husum.

Den eldre mannen i fluktstolen synes bergensere har et noe spesielt forhold til finvær.

— Bergensere er slik at når det har vært sol to dager på rad, da snakker vi ikke lenger om regnet. På samme måte som at hvis Brann vinner to kamper på rad, så snakker vi om Mesterligaen.

Sparket fra Laksevåg

Like nedenfor er en gutt på sparkesykkel i full fart på vei opp de bratte bakkene til Skansen. Victor Moiceanu er sammen med mamma Elena og lillesøster Mariana. Familien bor på Laksevåg og har benyttet finværet til å ta seg en tur. Victor har kjørt sparkesykkelen hele veien.

—  Det har vært litt tungt, for det er mange oppoverbakker på veien, sier han. Turen har imidlertid ikke forløpt uten noen form for påfyll.

— Vi spiste is i sentrum, sier gutten, godt fornøyd og travelt opptatt med å komme seg videre opp bakken.

Finværet skal ifølge storm.no vare til tirsdag, mens yr.no er mindre optimistiske og melder om litt regn allerede mandag kveld.

Sjekk værmeldingen her, og bli glad

LIVSNYTER: John Husum slapper av i solsteiken inntil veggen av Skansen brannstasjon, mens den seks år gamle affenpinscheren Chivas Regal følger vaktsomt med på turgåerne på vei mot Fløyen.
TIL TRAMPOLINEN: Victor Moiceanu er på vei til trampolinen på Skansemyren.