— Jeg ønsker ikke Hells Angels velkommen til Bergen, sa politimester Rolf B. Wegner til BT i 2000.

Den gang var politiet sikre på at to lokale klubber - Union MC og Renegades - jobbet for å komme seg inn i HA.

I 2005 ble det på ny slått alarm, da om klubben Hog Riders, som skulle ha overtatt flere medlemmer fra Union. Politiet var på plass da klubben arrangerte fest i sine nye lokaler i Kjøkkelvik, og noterte seg at medlemmer fra både Hells Angels og Bandidos var på plass.

— Kampen mot organisert MC-kriminalitet er prioritert over hele landet, og vil selvsagt være det hos oss også etter etableringen i Kjøkkelvik, sa daværende Laksevåg-lensmann Harald Andersen.

Tre år senere er fortsatt ingen av de beryktede, verdensomspennende MC-klubbene etablert i Bergen. Men denne ganger er det alvor, mener politiet.

— Etterretningen vår kommer fra både oss selv og fra Kripos. Den informasjonen vi sitter på, tyder på at dette har kommet så langt at det er en realitet, sier Fana-lensmann Norvald Visnes, som mener godt politiarbeid har hindret de lokale klubbene fra opptak i Hells Angels så langt.

— Tidligere har vi kunnet gripe inn og fengsle sentrale aktører for alvorlig kriminalitet. Dermed har vi greid å sette dem ut av spill, sier Visnes.

Gjennom flere narkotikadommer har politiet blant annet sørget for at sentrale medlemmer av Union MC har vært fengslet.

Byrådsleder Monica Mæland sier at politiets MC-advarsel i forgårs var det første i sitt slag i løpet av hennes fem år i byråd.

— Vi har tidligere diskutert organisert kriminalitet, men nyheten de kom med i forgårs var ny for meg, sier Mæland.