– Er vi på den gale plassen? Skal de inn den gaten der? Eller kommer de back up here?

Karlsen har tatt plass ved Muren, og nå kommer prosesjonen marsjerende rundt svingen fra Strandkaien. Og nei, de fortsetter ikke inn C. Sundts gate. På rekke og rad kommer musikkorps, buekorps, fotballag og dansegrupper marsjerende.

– Jeg utvandret over there sammen med brødrene mine back in nittenfiftyfour. Siste toget jeg så var i fiftythree. Dette er helt unbelievable! sier Karlsen.

Nasjonalsangen spilles.

– Og den saga natt som seeeenker, synger Karlsen av full hals.

Hun fylte 85 år tirsdag denne uken.

– Jeg fikk akkurat det jeg ønsket meg til bursdag. En tur til Bergen den syttende mai. Happy fourth of July!!! roper hun.

– Oooops! Haha, oh my gosh, det er det vi celebrater over there, vet du. Hurra for syttende mai! sier Karlsen, og veiver med flagget.

Hun er fra Nordnes, fra en familie med lange buekorpstradisjoner. Her er både sjefer og slagere i slekten.

– Der kommer Løvstakken. Se på den søte little boyen i midten! Nei, er det en jente? Oh my gosh. Its a girl. Det hadde de ikke sist jeg var her. Men når kommer Nordnes?

Bergen Turlag marsjerer forbi. En har ski på benene.

– Hvor mange ganger walket ikke jeg på ski over Vidden i min ungdom! mimrer Karlsen.

Slektninger kommer gående forbi i toget, mennesker Karlsen aldri tidligere har møtt. Hun hilser og smiler. Se på alle de fine bunadene! Men hvor blir det av Nordnæs Bataillon?

– Det bor 250.000 mennesker i Bergen. Og de er all here. Kan du tenke deg en dag i året jeg ser mer av Bergen enn i dag? sier Karlsen.

– Nå kommer de! sier en.

– Is this it?

– Nordnæs!

Silje Katrine Robinson