I DAG SNAKKER VI MED

KARIANNE FINNE

ALDER: 31

BOR: Voss

SIVILSTAND: Singel

AKTUELL: Prosjektleder for Ekstremsportveko 2005.

— Festivalen åpner i dag?

— Ja, klokken syv i kveld er det offisiell åpning, men vi begynte på søndag.

- Tjuvstartet altså?

— Nei. Veko må jo vare ei hel uke. Grunnen er at titusener av småunger har spilt fotballcup på teltplassen vår. Teltet fikk vi opp i går kveld og er klart til åpningen i dag. Når barna er ferdige så tar de voksne over. Men siden det er et sirkustelt vi har satt opp, inviterer vi alle småbarnsfamilier på onsdag til teater i sirkusteltet.

- Hva blir høydepunktet under fest i valen?

— Det er høydepunkt hver dag. Hver kveld blir det vist videoopptak fra dagens aktiviteter. Et annet er europacup i fallskjermhopping. Swooping heter det.

- Cup i fallskjermhopping?

— Når en nærmer seg bakken gjør man en sving og flyr lengst mulig langs bakken. Presisjon og lengde er viktig.

- Hva med stil?

— He he, nei lengde. Det er mange konkurranseformer innen fallskjermhopping. Formasjonshopp er et eksempel på en annen konkurranse. Fallskjermhopping er stor idrett, så det er ikke bare fotball som gjelder.

- Dere har yoga på programmet. Er det også en ekstremsport?

— Nei, det er for at folk skal få roe seg ned før de går på konsert eller gjør andre ting. I tillegg får også festivalarrangørene litt trim.

- Det må være travelt som leder. Får du vært med på noe selv?

— Det er veldig travelt og mye nattjobbing. Det blir lite tid til lek og fanteri denne uken for meg, men det er det ellers i året. Selv er jeg en skijente, så jeg er svært fornøyd med at det er snø i fjellene. På fredag er det frikjøring. Hvis det roer seg håper jeg å få være med på det.

- Hvem er det som drar på Ek s tremsportveko?

— Her er alt fra verdens beste til nybegynnere. Vi arrangerer ikke kurs for nybegynnere, men det tar private aktører seg av. Så festivalen er for alle og håper på rundt 1000 deltakere og til sammen 3000 med tilskuerne.

- Hvilke forventninger har du til Ekstremsportveko?

— Vi har forventninger om å kose oss skikkelig alle sammen. Økonomi bryr vi oss ikke om.

- Er alt under kontroll?

— En har jo aldri full kontroll, men det er jo litt av spenningen. Hvis alt går som forventet er det jo ingen spenning i å arrangere festival. Det som er sikkert er at det blir aktiviteter. Uansett vær. Skulle det bli regn er det bra for vannstanden i elvene, blir det snø er det bra for skiføret. Du kan si til alle i Bergen at det i hvert fall er bedre vær på Voss, men bra blir det uansett.

TORE SEVHEIM

EKSTREM UKE: For tredje året på rad har Karianne Finne ansvaret for organiseringen av Ekstremsportveko på Voss. - En festival med perfekt blanding av sport og musikk, sier hun. (FOTO: FINN NAUMANN)