Politiet opplyser at Johnsen ikke hadde noen dramatiske ytre skader da hun ble funnet mandag. Senere ble det påvist alvorlige skader, deriblant hodeskader. Utover tirsdag og onsdag forverret tilstandens seg til å bli kritisk og ustabil, og natt til torsdag døde Johnsen på sykehuset.

Obduksjonsrapport i dag

Hun blir obdusert ved Gades institutt i dag, og en foreløpig obduksjonsrapport er ventet å foreligge i løpet av formiddagen.

— Rapporten vil forhåpentligvis avklare hva som har skjedd. Foreløpig er dødsfallet et mysterium. Vi er ikke kommet noe nærmere en oppklaring siden i går, sier politiførstebetjent Kjell Mo ved person- og voldsavsnittet i Bergen politidistrikt.

Ikke skadet av fall

Han fastholder at kvinnen hadde så store skader at de ikke var forenelige med et vanlig fall.

— Vi har hørt at det skal ha vært en sykkel inne i bildet, men det har vi foreløpig ikke kunnet slå fast som sikkert, sier Mo.

Samtidig understreker politiet at de ikke vet om kvinnen døde som følge av en kriminell handling.

— Vi har foreløpig ingen indikasjoner på at det er snakk om drap, men vi kan ikke utelukke at det er snakk om en kriminell handling, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved person- og voldsavsnittet ved Bergen politidistrikt til bt.no torsdag morgen.

Flere vitner har meldt seg

Flere vitner har meldt seg for politiet, men disse har ifølge Mo ikke hatt mye å bidra med.

— Dessuten er vi kommet veldig på etterskudd med de tekniske undersøkelsene fordi politiet først ble koplet inn en dag etter funnet av kvinnen, sier Mo.

— Burde ikke politiet vært varslet umiddelbart?

— Det er en vurdering som det medisinske personalet må gjøre i hvert enkelt tilfelle. Vi vil ikke klandre Haukeland for noe, poengterer politiførstebetjenten.

I går fikk politiet påvist det nøyaktige funnstedet av den mannlige studenten som fant Johnsen i Nina Griegs vei.

Mannen er avhørt av politiet, og de opplyser at studenten og Unni Johnsen (59) ikke kjente hverandre fra tidligere.

Nytt tidspunkt

Tidspunktet for når han fannt henne, er også skjøvet frem en liten halvtime, fra klokken 17.50 til 17.25.

— Vi fikk først melding fra legevakten om hun var blitt funnet klokken 17.50. Etterforskningen så langt viser at dette er tidspunktet da hun ble brakt inn til legevakten. Derfor har vi nå endret tidspunktet for når hun ble funnet, forklarer politiførstebetjent Leganger.

Politiet er fortsatt interessert i tips fra publikum, og gir følgende beskrivelse av 59 år gamle Unni Johnsen:

  • Hun hadde brunt, halvlangt hår.
  • Hun var iført brungrønn jakke, grønn genser, grønn bukse og sorte sko.
  • Hun bar på en grønn og lilla dagstursekk.
DØDE I NATT: Unni Johnsen (59) døde natt til torsdag av skadene hun ble påført mandag. Politiet ber fortsatt om tips fra publikum.
Foto: Privat