— Vi merker godt på den økte forsøplingen at det er semesterstart. Studentene er noen verstinger på å skjemme ut returpunktene. Det dreier seg ofte om innpakning fra IKEA og møbelrester, sier Liv Lysen, avdelingsleder på kundetjenesten i BIR privat.

For å bli kvitt slikt grovavfall lovlig, må det leveres på en gjenvinningsstasjon. Den nærmest sentrum ligger i Møllendalsveien. Lysen oppfordrer studentene til å gå flere sammen.

Etter fadderuken i fjor måtte Sydnes og Nøstet Velforening innkalle til ekstraordinært styremøte.

— Konklusjonen var «aldri en semesterstart som denne». Jeg tror det toppet seg litt i fjor, fadderuken var nesten en russefest nummer to, sier styreleder Tormod Carlsen.

Urinering opp etter gjerder, ettermiddagsfyll og fest i fire-fem nabohus gjorde at enkelte lokalbeboere gjorde fadderuken til ferieuke - et helt annet sted.

— Det var vi ikke helt klar over, og jeg tror ikke Universitetet visste det heller. Nå har vi hatt flere møter med UiB, og tror at fadderuken i år skal bli mye bedre, sier Carlsen.

Selv pleier han å møte studentene på jussfakultetet, synge en studentvise og fortelle at det bor folk i området.

— Jeg sier at vi har vært studenter selv. Nå jobber vi, og har råd til større stereoanlegg. Og vi vet når dere har eksamen, sier styrelederen med et smil.

Carlsen tror det har en god effekt å bli kjent med studentene. Han viser dem alltid fellesgrillen på Engen-senteret.

Også Gunnar Haugen, medlem i Nygård Vel, har tro på en god semesterstart.

— Det blir litt mer støy, men de siste årene har det ikke vært så sjenerende for oss. Inntrykket er at studentene blir boende på et sted i flere år, og blir litt mer etablert.

Boss i gatene har vært det største problemet, men også dette synes han er blitt bedre i det siste.

— Det tror jeg har sammenheng med at forsøplingen nå bøteslegges.