• Motorsporten trenger et anlegg i Hordaland. Vi håper vi kan få det til ved Flesland.

Det sier Harald Kremner og Jørn Ivar Liseth i Hordaland Motorsportkrets.

De to er henholdsvis formann og nestformann i motorsportkretsen. Antallet klubber vokser, og stadig nye rekrutter kommer til de forskjellige grenene. Vannjet, roadracing, speedway, trial, cross, ATV (firehjulinger) og radiostyrte biler er organisert i kretsen.

Alle grenene har problemer med treningsanlegg i Bergens-området. Så selv om rekrutteringen er voksende, er muligheten til å trene systematisk svært beskjedne.

— Det finnes for eksempel ikke en eneste bane for roadracing i hele fylket, sier Kremner. Vidar Hundvin, som er norgesmester i roadracing, forteller at nærmeste treningsbane er i Våler ved Elverum, en reise på 56 mil.

— Det sier seg selv at det blir lite anledning til å trene i ukene, konstaterer Hundvin.

Han merker også en stigende interesse blant tenåringer for sporten.

— Det er mulig å kjøre konkurranser fra 14 års alder. Min drøm er å samle en gruppe på 15-20 lokale talenter i 14-16-årsalderen og virkelig lære dem roadracing. Men da trenger vi anlegg. Slik det er nå kan vi få tak i talentene, men uten treningsanlegg glipper de for oss likevel, sier Hundvin.

Motorsportkretsen har altså kastet sine øyne på Forsvarets områder ved Flesland, et område som NATO har brukt tidligere. Første steg er å få området regulert til motorsportsformål.

— Her er innsjøer for vannjet. Her er asfalterte veier som gjør at vi kan gi roadracerne et anlegg og mulighetene er flotte også for våre andre grener. Forbundet vårt ønsker at dette skal bli et nasjonalanlegg, og det håper vi i kretsen også, sier Kremner.

Han poengterer at dette området er uten bebyggelse, slik at motorsporten ikke vil være til sjenanse for noen.