Politiet vil vise bilder til vitner for å finne frem til mannen som ranet Maxi Bingo mandag kveld.

— Vi satser på å få til en fotokonfrontasjon i løpet av dagen, sier Knut Ellertsen, leder for tyveriavsnittet i Bergen sentrum.

Politiet jobber nå med både krimteknikere på stedet og politifolk som prøver å finne flere vitner fra området rundt bingoen.

Har ingen mistenkte

— Ranet skjedde på et tidspunkt da mange andre virksomheter rundt holdt åpent. Vi håper å finne vitner som kan ha sett mannen både før og etter selve ranshandlingen, sier Ellertsen.

Politiet har ingen konkrete mistenke i saken, men sjekker også såkalte moduskandidater - altså kriminelle som har vært involvert i lignende forhold før.

Det var klokken 20.30 mandag kveld at politiet fikk melding om bingoranet.

— Det kom en helt rolig mann gående inn. Han tok tak i kollegaen min og sa han ville rane bingoen. Han tok med seg penger som lå fremme på disken og gikk rolig ut igjen, sier Sunniva Hjønnevåg som jobber på Maxi Bingo.

Hun anslår at ransmannen fikk med seg mellom 30.000 og 40.000 kroner. Han skal også ha tatt en mobiltelefon som han kastet fra seg utenfor lokalet.

I tillegg til de to ansatte skal det også ha vært to kunder til stede under ranet.

Jakter på raneren

  • En kar iført en blå kjeledress med røde striper skal ha truet betjeningen på Maxi Bingo i Solheimsgaten. Han hadde en strømpe over hodet og hånden innenfor jakken, sa operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Det er usikkert om mannen var bevæpnet. Væpnet politi lette mandag kveld etter gjerningsmannen i området rundt Danmarks plass.

— Vi har ikke grunn til å tro at han er farlig for forbipasserende, sa Hilland i går kveld.

RANET: Her skal raneren ha truet betjeningen.
Geir Martin Strande
BLE RANET: Sunniva Hjønnevåg mener raneren kan ha fått med seg 40.000 kroner. FOTO: GEIR MARTIN STRANDE
JAKTER: Væpnet politi leter nå etter gjerningsmannen rundt Danmarks plass.FOTO: GEIR MARTIN STRANDE