Etter en ny vurdering av rasfaren ved Masfjordtunnelen, er det besluttet at veien foreløpig holdes stengt. Det melder Statens vegvesen.

Det er nå satt i gang ryddingsarbeid på stedet, for å få åpnet veien. En ny vurdering vil bli foretatt i ettermiddag, og man håper da å kunne åpne veien igjen, tre dager etter at den ble stengt.

Dårligere vær i sikte

— Vi har begynt å rydde, men det vil nok ta en god stund før vi har fått all snøen bort, sier vaktkommandør ved Vegtrafikksentralen, Jan Marøy.

Han forklarer at årsaken til at det vil bli foretatt en ny vurdering i ettermiddag, er værutsiktene de kommende dagene.

— Det er meldt dårligere vær fremover, blant annet fare for nedbør. Derfor vil vi vurdere situasjonen på nytt senere i dag, sier Marøy.

Flere ras de siste dagene

Søndag kveld gikk et større snøras på stedet. Fire biler og 11 personer var involvert i raset. Et samboerpar og et barn ble lettere skadet i hendelsen.

Etter en vurdering mandag, ble det besluttet at veien ikke ville bli åpnet på grunn av fare for ytterligere ras. Det hadde da gått flere mindre ras i løpet av natten.En ny vurdering ble foretatt tirsdag. Da ble det oppdaget at det hadde gått et nytt ras i området. Også dette hadde nådd deler av veibanen i Romarheimsdalen.