— Det ser kanskje ut til å ordne seg likevel, sier en glad Erik Wallace på telefon fra Bangkok.

Etter at Bergens Tidende i går skrev at studenten blir tvunget til å skilles fra familien, ble Wallace og kona Arunee invitert til møte med den norske ambassadøren Ragne Birte Lund.

Tjener ikke penger

Wallace har studert syv år i Thailand, og har giftet seg og fått to barn. Om få måneder er han ferdig med studiene og vil hjem til Norge for å søke jobb. Problemet for norske myndigheter var at han ikke kan vise til inntekt på 161.000 kroner, som er et krav for å få ektefelle med inn i landet.

— Selvfølgelig tjener jeg ikke nok penger, jeg er jo student. Men jeg har god utdannelse, leilighet som venter i Bergen og store muligheter til en bra jobb, sier studenten som snart har mastergrad i handelsfag.

Også kona er høyt utdannet innen handel og regnskap.

Reglene skjerpet

Etter at Utlendingsdirektoratet (UDI) ble oppmerksom på saken, kontaktet de den norske ambassaden i Bangkok som innkalte familien til møte.

Grunnen til at familien tidligere har fått negative svar, er ambassadens tolkning av en innskjerping av reglene. Fra første november 2003 er det innført underholdskrav på 161.000 for å få ektefelle til Norge. En innskjerping som kom som en del av regjeringens tiltaksplan mot tvangsekteskap, rammet også familien Wallace.

I loven er ikke studenter som gruppe unntatt, og det heter også at det nå er vanskeligere å få dispensasjon for reglene.

FAKSIMILE: BT i går.