Salem har holdt til i Rosenbergsgaten 1 de siste 80 årene. Nå er menigheten som er tilknyttet Norsk Luthers Misjonssamband (NLM) blitt så stor at de trenger nye lokaler. I forrige uke ble det klart at de overtar deler av Turnhallen for 37 millioner kroner.

— Det blir litt trist. Vi har hatt mange flotte opplevelser her. Men vi trenger mer plass, sier forsamlingsleder Eivind Sætre.

Forsamlingssalen i Rosenbergsgaten har plass til maks 250 mennesker.

— Vi har i lang tid måttet leie lokaler i Johanneskirken. På lørdagskveldene er vi av og til over 500 mennesker samlet der, sier Sætre.

Et gudshus

Menigheten regner med å være i hus i nye lokaler i januar eller februar 2007. Helst ser Sætre at det er en annen kristen forsamling som overtar lokalene i Rosenbergsgaten.

— Dette har vært et gudshus. Vi håper at det fortsatt kan tjene samme formål. Vi vil i hvert fall ikke at det skal bli pub her. Men samtidig ønsker vi best mulig pris, sier han.

Foreløpig har det meldt seg fire interessenter. Sætre vil ikke røpe hvem de er.

— Vi skal ha et medlemsmøte i løpet av de nærmeste ukene der vi formelt gjør et vedtak om salg. Men det har hele tiden ligget som et premiss da vi kjøpte Turnhallen at vi skulle selge lokalene i Rosenbergsgaten. De blir sannsynligvis lagt ut for salg i løpet av noen uker, sier Sætre.

Populær menighet blant unge

Forsamlingslederen har jobbet i Salem de siste ni årene.

— For fem år siden var vi kanskje 50-100 stykker samlet en lørdagskveld. Nå er vi 400-500, for det meste unge voksne og studenter, forteller Sætre.

Han tror det er Gud som har bidratt til at menigheten blir stadig mer populær.

— Vi tror det er noe Gud gir oss. Samtidig har vi satset på god kvalitet på møtene med tydelig forkynnelse som utfordrer folk, sier han.

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG