GUNNAR WIEDERSTRØM

— Prognosen viser at det kommer litt tørrere luft inn over oss fra søndag av. Og dermed blir det kanskje mer sol og dermed kanskje litt mer oppvarming, kommer det forbeholdent fra Myklebust.

Og da blir det over 30 grader?

— I Bergen kan det tangere 30 grader og i indre strøk kan det til og med bikke litt over. Men prognosen sier temperaturer fra 28 til 30 grader. Vi kan ikke regne med den samme varmen som vi hadde i juli i fjor.

— Og dette vil holde seg?

— Den prognosen vi har nå tilsier at det skal holde seg til onsdag.

— Og da blir det tropenetter?

— Så pass langt ut i august er nettene lange, så det tør jeg ikke love. Men jeg var oppe klokken fem i dag tidlig, og da var temperaturene mellom 17 og 18 grader, så jeg vil ikke utelukke tropenetter, sier Myklebust.

— Det er høytrykket litt øst for oss og lavtrykket over Island som bidrar til å dirigere en sørlig vind fra Europa og innover Vestlandet.

— Likevel har det blitt litt regn de siste dagene?

— De siste dagene har det passert litt kaldere vind i høyden. Det er det som gjør at vi særlig på ettermiddagen har fått merke litt nedbør. Men det blir lokale byger. På Melkeplassen haglet det til og med, forteller Myklebust.

Litt fuktig vær blir med oss også inn i helgen, både i dag og i morgen. Men fra søndag av er det håp om riktig høye temperaturer.