— I kveld når vinden opp i sørlig sterk kuling. Samtidig blir det regn og regnbyger, sier meteorolog Steinar Skare ved Vervarslinga på Vestlandet.

Sjekk værvarselet her.

Sent i kveld dreier den sterke kulingen til sør og videre mot sørvest onsdag morgen. I morgen kveld vender vinden til vest-nordvest og minker litt.

Onsdag kommer det mye regn. Lokalt helt opp i 50–70 millimeter på et døgn. De mest pessimistiske anslagene lyder på 80 millimeter. Onsdag kan det dessuten tordne og lyne.

- Pent vær

Samtidig er det varslet snøskredfare i både Hordaland og Sogn og Fjordane.

- Vil alt regnet vaske vekk skiføret på populære utfartssteder som Kvamskogen?

— I natt vil nedbøren komme som regn helt opp i 700 meter. I morgen faller snøgrensen til mellom 500 og 700 meter. Skitrekkene på Kvamskogen blir liggende i grensen mellom regn, sludd og snø. Men torsdag formiddag blir det snøbyger helt ned mot 300 meter over havet, så da vil det snø på Kvamskogen, sier Skare.

- Fredag er planleggingsdag for både barnehager og skoler i Bergen. Blir det en fridag å se frem til?

— Varselet for fredag er ganske enkelt pent vær. Bedringen tar til torsdag ettermiddag. Da blir det oppholdsvær og perioder med sol. Samtidig faller temperaturen.

Kommer tirsdag kveld

Lørdag blir det også pent vær. Litt mer vind riktignok, særlig på kysten og første del av dagen.

Søndag kommer det inn en ny runde med nedbør og vind. I indre strøk som snø, mens det etter hvert vil regne i ytre strøk, sier Skare.

Uværet som starter i kveld, blir riktignok ikke så ille på Vestlandet som først varslet. Det blir sørlige Rogaland og Agder som får den sterkeste vinden.

PÅ VEI: På dette sattelittbildet tatt klokken 14.15 ligger senteret for lavtrykket like sør for Island. I kveld øker både vind og nedbør.