— Vi har ikke fått penger, men lovnad om at kommunen ikke går fra sin forpliktelse på lang sikt, sier han. Det vil si at tilskuddene kan komme tilbake de neste årene.

Etter årets grønne budsjettkutt, som rammer Arboretet kraftig, truet direktør Salvesen med å gå av. Nå blir han.

— Vi har fått et inntrykk av at byråden synes vi gjør en god jobb, sier Salvesen fornøyd.

Kakerulling

Flere ideer og forslag til pengerulling dukket opp etter at det ble kjent at Arboretet ikke får de årlige 356.000 kronene fra Bergen kommune. Line Heggelund og Sissel Nilsen sto bak ett av dem. De driftige damene har et lite kakebakeri i Mildeveien, og har tilbudt seg å gi fem prosent at salget til Arboretets drift.

— Dette styrker meg i troen på at bergenserne bryr seg, sier Salvesen, som er positiv til et kakesamarbeid. Han stilte på bakeriet med klem og rhododendronbok etter å ha lest om damene i BT, og tror man vil finne en fornuftig form for samarbeid.

Heggelund og Nilsen på sin side jobber på spreng for å gjøre kakene sine kjent, så de kan samle inn mest mulig penger til Arboretet.

— Vi har begynt å levere ut løpesedler med tilbud om å bli med i vår «cookie»-klubb, sier Heggelund, som synes det er kjekt at Arboret-ledelsen tente på ideen.

Ønskebrønn på vei

I løpet av sommeren kommer det også en ønskebrønn utenfor Blondehuset. Dermed får flere muligheten til å bidra med en mynt eller to for videre blomsterprakt.

— Vi fikk ønskebrønnen for to år siden, da Nordea skulle bytte ut den gamle på Vågsallmenningen, sier Salvesen.

Brønnen har ligget på lager til nå, men i løpet av året skal den være på plass foran Blondehuset. I morgen kommer fagfolk fra Norske Landskapsarkitekter (NLA) for å se hvor brønnen vil passe best inn.

Ledelsen forsøker også å finne andre økonomiske løsninger, og dette vil bli tatt opp på styremøtet i mars.

... og i mellomtiden blomstrer krokus og snøklokker som om ingenting har skjedd.