Hansa-Borg har vedtatt å sende ut betinget permitteringsvarsel til sine vel 1000 ansatte, men onsdag formiddag er det ikke klart når varselet vil bli sendt.

Det betyr at det vil gå 14 arbeidsdager før Hansa-Borg kan permittere ansatte som følge av de eventuelle problemer streiken kan ha ført til for bedriftens distribusjon av øl og mineralvann.

Ringnes AS vurderer fortløpende permitteringer av ansatte, men foreløpig er ikke noe bestemt. Vi ser denne alvorlige situasjonen an, opplyser informasjonsdirektør Anne Marit Schion til NTB.

Øl— og mineralvannkonsernet sendte så tidlig som 4. oktober betinget permitteringsvarsel til samtlige 3.000 ansatte. Bedriften fryktet at det kunne gå mot streik blant konsernets funksjonærer innen de administrative rutiner. Onsdag morgen var streiken et faktum for vel 440 ansatte i øl- og mineralvannbransjen tilsluttet NOFU (Norges Funksjonærforbund) og PRIFO (Privatansattes Fellesorganisasjon). Streiken berører vel 250 av Ringnes-konsernets funksjonærer.

Den største enkeltvirksomheten til Ringnes ligger på Gjelleråsen utenfor Oslo. Her arbeider det i underkant av 1000 ansatte, mens vel 250 personer er ansatt ved hovedkontoret i Oslo.

Hansa-Borg består av bryggerivirksomheter i Bergen, Sarpsborg og Kristiansand, og produksjon av naturlig mineralvann i Olden i Nordfjord.

(NTB)