Initiativtakerne bak Barnebyen vil om kort tid invitere kjente bergensbedrifter til et møte om planene sine. Tanken er at næringslivet skal sponse sine attraksjoner og få profilering i retur. Bedriftene BT har snakket med, stiller seg positive til planene. Om de er villige til å hoste opp de nødvendige millionene, er en annen sak.

Godbit for Minde

— Brynild, som eier Minde Sjokolade, er involvert i det såkalte Gompeland i Kristiansand Dyrepark. Så dette er noe vi har erfaring med, forteller Bjørn Drange, produktsjef hos Minde Sjokolade.

I Trondheim var en egen sjokoladefabrikk planlagt i Barnebyen, og Drange ser ikke bort fra at Minde kan overta den godbiten.

— Vi vil i hvert fall høre mer om disse planene, sier han, og understreker at bedriften i så fall vil være forsiktig med reklame direkte rettet mot barn.

Verdt å vente på

Heller ikke Hansa ser mørkt på muligheten til å presentere sine varer for barnefamilier.

— På stående fot må jeg si at det høres interessant ut. Alle vil vel ha et bedre tilbud til barn og familier i denne byen, og en slik park kan gi oss verdifull profilering. Vi er interessert i å høre mer om dette, for å se om det er et realistisk prosjekt. Men det er altfor tidlig å nevne summer, mener informasjonssjef Lisbeth Hope Frugård hos Hansa Borg Bryggerier.

Gruff fra Friele

— Tja, kaffe er vel ikke akkurat det mest barnevennlige produktet. Riktignok vet vi at barn liker duften av kaffe og synes det er et spennende produkt, men det blir feil målgruppe. Vi blir invitert til så mye, og må vurdere hva som gir oss best effekt, sier markedssjef Atle Engelsen i Kaffehuset Friele. Han understreker likevel at bedriften gjerne støtter tiltak som kan gavne Bergen.

Like liten entusiasme er det å spore hos den kriserammede teknologibedriften Nera, men så er ikke barnefamilier deres fremste kundegruppe, heller.

— Vi viser gjerne frem hvilken spennende teknologi vi arbeider med, men tidspunktet er nok litt feil for oss. Vi kutter alle kostnader for tiden, påpeker informasjonssjef Helge Skaar.